x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Victor Ponta: datoria Oltchim creşte cu 200.000 de euro pe zi

Victor Ponta: datoria Oltchim creşte cu 200.000 de euro pe zi

de Daniel Ionaşcu    |    25 Sep 2012   •   10:15
Victor Ponta: datoria Oltchim creşte cu 200.000 de euro pe zi

Datoriile Oltchim cresc zilnic cu 200.000 de euro iar suma totala pe care combinatul valcean o are de returnat creditorilor este de 700 de milioane de euro, a declarat azi Victor Ponta, intr-o conferinta comuna cu ministrul Economiei, Daniel Chitoiu.

Din aceasta suma 250 de milioane de euro reprezinta creantele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) iar 150 de milioane de euro reprezinta creanta Electrica, pentru energia furnizata.

Ponta a spus ca daca o actiune inscrisa in memorandumul cu Fondul Monetar International (FMI) nu se face atunci cand este stipulata, atunci ea devine prioritara pentru urmatoarea perioada de monitorizare. Astfel, privatizarea Oltchim, care trebuia realizata in luna aprilie s-a "reportat" pentru luna iunie, iar la ultima vizita a FMI institutiile internationale au fortat privatizarea pentru luna septembrie.

Ponta a explicat ca nu s-a putut face conversia datoriilor in actiuni deoarece era nevoie de doua treimi din actiuni. Statul nu avea decat 54% din titluri iar PCC si fondul de investitii Nachbar s-au opus.

×
Subiecte în articol: oltchim datorie Victor Ponta