x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Videanu vrea centrale comune româno-ruse pe gaze

Videanu vrea centrale comune româno-ruse pe gaze

20 Mai 2009   •   00:00

Aflat în vizită la Moscova, Adriean Videanu, ministrul român al Economiei a propus lui Sergei Shmatko, ministrul rus al Energiei realizarea de centrale electrice comune pe gaze naturale.



Potrivit unui comunicat al ministerului Economiei, ministrul "a expus omologului său posibilitatea dezvoltării comune a unor centrale electrice care să funcţioneze pe gaze, acest proiect putând genera noi oportunităţi de colaborare".

Videanu a mai abordat şi proiectele de reabilitare şi modernizare a centralelor electrice, termoelectrice şi hidroelectrice fiind de interes comun, având în vedere că majoritatea acestora funcţionează pe baza unor tehnologii ruseşti.

Serghei Smatko a precizat şi el că există companii interesate de participarea la reabilitarea obiectivelor energetice care folosesc tehnologie rusească, fără să le numească.

Cei doi oficiali au convenit ca, în cursul următoarelor două luni, să se formeze un colectiv comun care sa identifice proiecte concrete de colaborare.

Videanu s-a mai întâlnit şi cu managerii companiei TMK, cu care au fost discutate efectele crizei mondiale asupra pieţei otelului şi s-a făcut o analiza a situaţiei economice a filialelor TMK din România. Videanu a spus că doreşte să sprijine Combinatul Siderurgic Reşiţa şi producătorul de ţevi TMK Artrom din Slatina.

×
Subiecte în articol: economic