x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Voiculescu: "Guvernul trebuie să susţină industria alimentară"

Voiculescu: "Guvernul trebuie să susţină industria alimentară"

02 Mar 2011   •   20:16

Reducerea TVA la alimente şi susţinerea producătorilor autohtoni sunt soluţii urgente care trebuie adoptate pentru depăşirea crizei alimentare care afectează România, a declarat ieri senatorul Dan Voiculescu, după o întâlnire cu reprezentanţii industriei alimentare.

"În ultimele şase luni, alimente de bază s-au scumpit cu până la 50%. Peste 20 de milioane de români nu îşi permit asemenea preţuri. Este nevoie urgent de soluţii. Putem acţiona eficient în două direcţii: în primul rând, trebuie redusă imediat TVA la alimentele de bază pe întreg lanţul de produs. Astfel, vor scădea preţurile la alimente şi vom reduce drastic economia subterană. Avem legea în Parlament. Preşedintele a întors-o, noi o putem vota din nou. Chiar şi «din greşeală», dacă doar aşa pot parlamentarii PDL", a spus Voiculescu, făcând referire la pri­ma soluţie urgentă care se poate aplica pentru depăşirea crizei alimentare.

O altă măsură propusă de li­derul conservator este susţinerea de către Guvern a producătorilor autohtoni. "Nu cu promisiuni şi angajamente, ci cu măsuri ime­diate. Guvernul ar trebui să pre­zinte în maximum 15 zile un program de susţinere a industriei alimentare româneşti. Nu pentru că o cer eu, ci pentru că românii nu îşi mai pot cumpăra hrana zilnică, iar producătorii autohtoni dau fa­liment. Orice Guvern, chiar şi in­com­petentul Guvern Boc, are obli­gaţia fundamentală de a asigura securitatea alimentară a cetă­ţe­nilor săi. Aceasta este, în acest mo­ment, prioritatea zero a Ro­mâ­niei", a mai spus Voiculescu.

Senatorul s-a întâlnit ieri, la Pa­latul Parlamentului, cu Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Sin­dicale din Industria Alimenta­ră, Mihai Vişan, directorul executiv al Asociaţiei Române din In­dus­tria Cărnii, Aurel Tănase, pre­şedintele Romconserv, Mariana Po­povici, Cristina Lungulescu şi Gri­gorie Lungulescu, liderii Pa­tro­natelor din Industria Laptelui.

×