x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Voucherele de vacanță pentru bugetari ar urma să fie eliminate în acest an

Voucherele de vacanță pentru bugetari ar urma să fie eliminate în acest an

08 Feb 2021   •   13:58
Voucherele de vacanță pentru bugetari ar urma să fie eliminate în acest an
Sursa foto: pixabay.com

Guvernul pregătește adoptarea unei ordonanțe de urgență prin care vor fi eliminate o serie de sporuri, subvenții și indemnizații acordate angajaților din sectorul bugetar. Astfel, ar urma să fie eliminate voucherele de vacanță.

Ordonanța ar urma să fie adoptată miercuri. Eliminarea voucherelor de vacanță ar aduce economii la bugetul de stat de circa 1,2 miliarde de lei.

Premierul a anunțat, luni, 8 februarie, în ședina Biroului Politic Național că nu se vor mai acorda vouchere de vacanță în acest an, urmând ca din 2022 să se reia acordarea acestora.  

De asemenea, sporurile pentru angajații din sectorul public vor fi plafonate, sporurile pentru expunere la COVID pentru angajații din prefecturi și va fi redusă indeminzația de hrană pentru anumite categorii de bugetari.

În privința transportului pentru studenți, aceștia ar urma să beneficieze doar de un anumit număr de călătorii suportat de stat.

Premierul a declarat, luni, înainte de a se întâlni cu conducerea PNL, că Legea bugetului este finalizată și va fi făcută publică marți sau miercuri dimineață cel târziu, iar ținta de deficit rămâne asumată la „7-7,1%”.

×
Subiecte în articol: Vouchere de vacanță bugetari