x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Weekendul schimbărilor. Reguli noi din 1 noiembrie

Weekendul schimbărilor. Reguli noi din 1 noiembrie

de Dan Straut    |    29 Oct 2020   •   09:51
Weekendul schimbărilor. Reguli noi din 1 noiembrie

În zilele acestui sfârșit de săptămână (31 octombrie - 1 noiembrie) se vor „alinia” mai multe termene stabilite anterior ca date de intrare în vigoare a unor reglementări noi. Principalele schimbări vor interveni, astfel, în domenii ca finanțările pentru IMM, telefonia fixă, supravegherea pădurilor, comerțul cu articole estivale, energia sau înregistrarea firmelor.

Jurnalul vă propune o trecere în revistă a schimbărilor care vor interveni în acest weekend, multe dintre ele fiind vești chiar bune pentru cei vizați.

31 octombrie

- La această dată se încheie două sesiuni de depunere a cererilor în vederea obținerii de finanțări. Este vorba despre granturile pentru investiții, cu fonduri de un miliard de euro, și despre programul prin care IMM-urile fără angajați (PFA, întreprinderi individuale, SRL etc.) afectate de criza COVID-19 pot obține sprijin financiar nerambursabil.

- Pe 31 octombrie se încheie perioada soldărilor de vară deschisă la 1 august, în care comercianții își pot epuiza, prin vânzări cu reduceri de preț (operațiuni numite soldări) stocurile de articole estivale. Se pot vinde, astfel, articole de plajă, încălțăminte și îmbrăcăminte de vară și alte sortimente de produse specifice sezonului cald.

- Tot sâmbătă va fi activat și mecanismul de monitorizare a activităților din păduri și din industria lemnului, SUMAL 2.0. Prin intermediul acestuia se va putea urmări, în timp real, prin GPS, orice transport de masă lemnoasă din punctul de încărcare până în punctul de descărcare, devenind astfel foarte dificil să mai apară escale ilegale realizate cu același aviz.

1 noiembrie

- Duminică este ziua în care vor scădea cu 30% tarifele pentru apelurile telefonice la puncte fixe, până la cel mult 0,098 eurocenţi/minut, după cum a stabilit Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) încă din luna iulie. Această măsură se va aplica unui număr de 31 de operatori de telefonie fixă.

- Tot de duminică, va fi gratuită racordarea la reţelele electrice de interes public a locurilor de consum aparținând clienţilor finali noncasnici, prin instalaţii de racordare cu lungimi de până la 2.500 de metri. Costurile vor fi suportate de operatorii de distribuție a energiei.

- Până duminică (atenție, acționari, mai sunt doar câteva zile!), trebuie declarat, la Registrul Comerțului, beneficiarul real al societății.

 

Beneficiarul real este persoana sau persoanele fizice care deţin ori controlează în cele din urmă o persoană juridică, în mod direct sau indirect

 

Comercianții mai au doar câteva zile la dispoziție pentru a-și vinde la reduceri (soldări) articolele specifice sezonului cald

×