x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Elan Schwartzenberg cere CNA să interzică funcţionarea postului RTV

Elan Schwartzenberg cere CNA să interzică funcţionarea postului RTV

25 Oct 2011   •   07:48
Elan Schwartzenberg cere CNA să interzică funcţionarea postului RTV

Realitatea Media a cerut Consiliului National al Audiovizualului sa interzica functionarea postului RTV, in conditiile in care aceasta televiziune nu este autorizata si emite din studiourile de la Casa Presei Libere, care apartin Realitatea.

In mod concret, SC Realitatea Media SA a sesizat CNA ca "din studiourile din Casa Presei Libere pentru care Realitatea Media a obtinut autorizatia de difuzare a serviciului de programe, sub denumirea, Realitatea TV, se emite un alt serviciu de programe". "Din informatiile pe care le detinem, acest serviciu de programe nu este autorizat. Serviciul de programe emis sub denumirea RTV, desi Realitatea Media este singura in masura sa autorizeze folosirea acestei denumiri, in calitate de detinatoare a drepturilor asupra marcii", se spune in adresa semnata de Sorin Enache, directorul general al Realitatea Media, potrivit Mediafax.

Potrivit adresei Realitatea Media, functionarea acestui serviciu de programe (RTV, n.r.) cu nerespectarea dispozitiilor legale "este de natura sa prejudicieze semnificativ interesele societatii, avand in vedere utilizarea marcii RTV care este similara celei detinute de Realitatea Media si care este prin urmare apta sa creeze o grava confuzie in randul publicului telespectator, aspect care, in virtutea misiunii CNA, impune interventia de urgenta a acestei institutii pentru stoparea acestei incalcari flagrante a legii".

CNA analizeaza in sedinta de marti, care este in curs de desfasurare in momentul difuzarii acestei stiri, situatia postului RTV.

La sedinta CNA participa Elan Schwartzenberg, proprietarul Realitatea TV, dar si Sebastian Ghita, imputernicit al lui Radu-Mihai Tronaru, actionarul societatii care detine RTV. Atat Elan Schwartzenberg, cat si Sebastian Ghita sunt insotiti de mai multi avocati.

Postul Realitatea TV a inceput sa emita, duminica, la ora 18.00, dintr-un nou sediu, cel din cladirea Willbrook, televiziunea fiind coordonata de Sorin Enache si Sergiu Toader.

La Casa Presei Libere a ramas o parte din echipa Realitatea TV, care lucreaza la postul RTV, controlat de Sebastian Ghita, fostul manager al Realitatea Media. Postul de stiri RTV emite incepand de duminica din studiourile de la Casa Presei Libere, in care a functionat Realitatea TV.

×