x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Ghiţă: Sorin Ovidiu Schwartzenberg nu a înţeles că jurnaliştii Realitatea nu sunt roţi de rezervă

Ghiţă: Sorin Ovidiu Schwartzenberg nu a înţeles că jurnaliştii Realitatea nu sunt roţi de rezervă

de Mediafax    |    10 Oct 2011   •   12:51
Sebastian Ghita a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, in legatura cu plangerile penale depuse impotriva sa, a Asesoft si a RTV Satellite Net de catre Elan Schwartzenberg, ca "Sorin Ovidiu Schwartzenberg" nu a inteles ca jurnalistii Realitatea nu sunt roti de rezerva, alegand calea "pacalelii tip FNI".
"Prea multe declaratii si prea putine fapte din partea domnului Schwartzenberg. A avut cateva luni de zile in care putea sa aduca bani in calitate de asa zis actionar. A ales calea insolventei si a pacalelii tip FNI. Realitatea nu este nici Audi din stenogramele lui Vantu, nici autobuzul din declaratiile lui Schwartzenberg. Realitatea este facuta de jurnalisti si telespectatori. Sorin Ovidiu Swartzenberg nu a inteles ca jurnalistii nu sunt roti de rezerva, piese de schimb sau bagaje si nici uscaturi asa cum spune Rovigo. Familiile lor au nevoie de asigurari de sanatate, de resurse pentru rate si de un tratament respectuos si decent asa cum Asesoft a asigurat in ultima perioada. De la intarzieri la plata de 9 luni in epoca Sorin Ovidiu Schwartzenberg la plata la zi a salariilor s-a ajuns cu eforturile jurnalistilor, a companiei MediaConsulta si Asesoft", a spus Sebastian Ghita. Totodata, Sebastian Ghita a mai spus ca este convins ca "legea va arata cine a actionat corect" in cazul Realitatea Media.
Ghita a facut referire la faptul ca, intr-o scrisoare transmisa, vineri, catre personalul Realitatea Media, Elan Schwartzenberg a rezumat situatia de la Realitatea spunand: "Plastic vorbind, am cumparat un autobuz si ma uit siderat cum fostul sofer (dat deja afara) incearca sa fuga cu tot cu autobuz, cu pasageri cu tot si cu bagajele tuturor si cu banii incasati pe bilete, fara sa inteleaga ca mai devreme decat intelege el urmeaza un final dezastruos!".
Pe de alta parte, luni, Elan Schwartzenberg, patronul Realitatea Media, a anuntat, intr-un comunicat remis MEDIAFAX, ca a depus plangere penala impotriva Asesoft International SA, a lui Sebastian Ghita si a RTV Satellite Net SRL, prin care se solicita declansarea urmaririi penale pentru savarsirea "infractiunilor de concurenta neloiala". Potrivit lui Schwartzenberg, plangerea a fost depusa la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.
"In acest sens, s-au sesizat fapte in legatura cu racolari de personal dintre angajatii Realitatea Media SA pentru a fi angajati pe RTV Satellite Net SRL, parazitarea marcilor Realitatea TV si RTV, abuzuri cu privire la utilizarea bunurilor si patrimoniului societatii Realitatea Media SA, interventii in grila de programe a postului Realitatea TV fara acordul organelor statutare ale societatii Realitatea Media SA, titularul licentei audiovizuale pentru acest post de televiziune", spune Elan Schwartzenberg.
Potrivit acestuia, societatea Realitatea Media SA este protejata de legea romana ca orice alta entitate si in plus se afla sub protectia oferita de procedura insolventei, deschisa de Tribunalul Bucuresti.
"In acest sens, asteptam ca legea sa fie aplicata prompt si eficient de organele abilitate, pentru a opri activitatile ilicite savarsite impotriva societatii Realitatea Media SA. In acelasi timp, ne rezervam dreptul sa intreprindem orice alte demersuri legale pentru a proteja Realitatea Media SA si patrimoniul acesteia, in cazul in care Asesoft International SA, RTV Satellite Net SRL, domnul Sebastian Ghita si orice alte persoane care colaboreaza cu acestia nu inceteaza de indata actiunile ilegale impotriva SC Realitatea Media SA", mai spune Elan Schwartzenberg.
Si Rovigo SPLR, administratorul judiciar al Realitatea Media, a facut plangere penala impotriva Asesoft, controlata de Sebastian Ghita, fostul manager al Realitatea, si a firmei care asigura paza televiziunii, reclamand ca i s-a interzis accesul in sediul Realitatea TV, impiedicandu-se actul de justitie. Plangerea penala a fost trimisa vineri la Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 1 Bucuresti, fiind indreptata impotriva SC Asesoft International SA, in calitate de fost manager al Realitatea Media SA, societate aflata in insolventa, pentru "savarsirea infractiunilor prevazute de art. 214 C.pen.- Gestiunea Frauduloasa".
"S.C. Asesoft International S.A. a luat masuri vizand interzicerea patrunderii in sediul in care isi desfasoara activitatea S.C. Realitatea Media S.A., atat a administratorului judiciar (Rovigo, n.r.) in vederea desfasurarii atributiilor specifice prevazute de art. 20 din Legea 85/2006, cat si a administratorului special. Precizam ca administratorul judiciar isi exercita atributiile prevazute de Legea 85/2006 in cadrul unei proceduri publice, dispusa si supravegheata de instanta de judecata prin intermediul judecatorului sindic", se mai spune in document.
In document se mai spune ca, "prin conduita abuziva de obstructionare a actului de justitie", adoptata de SC Asesoft International SA, se creeaza "grave prejudicii" societatii Realitatea Media, activitatea "media" a subscrisei neputand fi continuata, aducandu-se atingere si intereselor creditorilor Realitatea, care au dreptul recunoscut de lege de a-si recupera creantele detinute impotriva Realitatea.
"Trist este faptul ca insasi firma de paza DGM System Guard Protections, care avea, cel putin teoretic ,atributii de paza a spatiului respectiv, a permis accesul unor persoane neidentificate
in spatiul din Piata Presei Libere, care nu aveau nici o legatura cu Realitatea TV, si care, la solicitarea fostului manager, au sustras din bunurile apartinand Realitatea Media SA", se mai spune in plangerea Rovigo impotriva Asesoft.
Pe de alta parte, Rovigo a facut plangere penala, vineri, la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti, impotriva firmei de paza SC DGM Protection Guard Systems SRL, ai carei agenti de paza au actionat "in dauna" societatii Realitatea Media SA, savarsind "infractiuni de abuz in serviciu". Totodata, Rogivo a sesizat, vineri, Inspectoratul General de Politie - Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, cerand "anularea licentei de functionare" a firmei de paza DGM Protection Guard Systems.
De cealalta parte, Sebastian Ghita, cel care controleaza Asesoft, a declarat, sambata, pentru MEDIAFAX, ca Asesoft le-a permis reprezentantilor Rovigo accesul in sediul Realitatea TV, pentru discutii, insa acestia din urma au refuzat dialogul. Sebastian Ghita a spus ca, atunci cand reprezentantii Rovigo s-au prezentat la sediul Realitatea TV de la Piata Presei Libere, atat reprezentantii Asesoft, cat si agentii de politie le-au propus celor de la Rovigo sa intre in incinta televiziunii si sa poarte discutii. Cu toate acestea, reprezentantii Rovigo au refuzat dialogul, a precizat Ghita.
Sebastian Ghita a mai declarat, sambata, pentru MEDIAFAX ca sediul de la Piata Presei Libere este inchiriat de Asesoft. "Spatiul de la Piata Presei Libere este inchiriat de noi. Sediul Realitatea Media este in cladirea domnului Vantu de pe Splaiul Unirii, conform actelor de la Registrul Comertului", a spus Sebastian Ghita.
Totodata, Sebastian Ghita a precizat ca reprezentantii Rovigo nu se comporta in conformitate cu legea. "Cei de la Rovigo nu se comporta in conformitate cu legea, iar pentru plangerilor lor exista si institutia denuntului calomnios", a spus Sebastian Ghita. "Daca cei de la Rovigo doresc sa se intalneasca cu noi, o facem oricand. Ar fi trebuit facuta aceasta intalnire de mai mult timp, ar fi inteles mai bine cu ce ne confruntam. Acum Rovigo va falimenta Realitatea Media SA", a mai spus Ghita.
Rovigo SPRL, administratorul judiciar al societatii Realitatea Media, a anuntat, pe 6 octombrie, intr-o notificare, ca denunta "contractul pentru prestari servicii de consultanta si management strategic si asigurarea resurselor de finantare ale activitatii", incheiat in data de 24 octombrie 2010, intre SC Realitatea Media SA, in calitate de Client, si SC Asesoft International SA, in calitate de Manager.
De cealalta parte, Sebastian Ghita a declarat, pe 6 octombrie, pentru MEDIAFAX: "Cuplul Vintu - Schwartzenberg doreste sa-si pacaleasca partenerii si creditorii prin metoda FNI. Cu Asesoft nu merge asa usor. Am mai primit astfel de notificari si, daca dansii doresc ceva de la compania Asesoft, sa mearga in instanta. Asesoft va asigura functionarea statiei TV cu sau fara incurcaturile starnite de domnul Vintu si de domnul lichidator Vasile Caciula. Asesoft are licenta si poate asigura continuitatea emisiei, chiar daca Realitatea Media va ajunge in faliment". "Astazi, Asesoft este cel mai mare creditor si-si va impune punctul de vedere cu privire la aceasta companie".
In schimb, intr-o scrisoare transmisa, pe 7 octombrie, catre personalul Realitatea Media si MEDIAFAX, Elan Schwartzenberg, proprietarul Realitatea, a anuntat ca avocatii lui depun "multiple plangeri penale" la adresa lui Sebastian Ghita, care a incercat "fraudulos" sa utilizeze angajatii, sigla, licenta, studiourile si echipamentele Realitatii "pentru a naste fara niciun drept" alt post TV.
Sebastian Ghita, cel care controleaza grupul de firme Asesoft, a preluat managementul Realitatea Media in octombrie 2010. Compania Asesoft a anuntat atunci ca intentioneaza sa faca o investitie de 75 de milioane de euro in urmatorii cinci ani in grupul controlat la acel moment de Sorin Ovidiu Vintu.
Dupa mai multe luni de conflict intre Sorin Ovidiu Vintu si Sebastian Ghita, omul de afaceri Elan Schwartzenberg a anuntat, pe 29 aprilie, ca a cumparat 91% din actiunile la Bluelink Comunicazione, actionarul majoritar al Realitatea Media, omul de afaceri detinand in prezent 82% din grupul media. Ulterior, copiii lui Sorin Ovidiu Vintu au anuntat ca ca tatal lor nu mai este asociat in niciun fel in aceasta afacere.
Rovigo a fost desemnat administrator judiciar al Realitatea Media SA printr-o decizie din 7 septembrie a Tribunalului Bucuresti - Sectia a VII-a Comerciala. Atunci, Tribunalul Bucuresti a admis deschiderea procedurii generale de insolventa in cazul societatii Realitatea Media SA, in urma cererii insolventei facute de aceasta. Potrivit site-ului Tribunalului Bucuresti, dosarul prin care SC Societatea Media SA si-a cerut insolventa a fost inregistrat pe 2 septembrie.

×