x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii S-a produs a patra înjumătățire a Bitcoin

S-a produs a patra înjumătățire a Bitcoin

de Redacția Jurnalul    |    20 Apr 2024   •   21:40
S-a produs a patra înjumătățire a Bitcoin

Evenimentul rar de înjumătățire a Bitcoin a avut loc, potrivit firmei de analiză CoinGecko. Înjumătățirile anterioare au adus câștiguri mari pe parcurs, dar analiștii avertizează că acest lucru nu înseamnă automat că se va întâmpla la fel și de data aceasta.

„Bitcoin Halving” reduce numărul de noi Bitcoin care intră pe piață prin înjumătățirea recompensei pentru “minare”, anunță Sky News.

"Minarea" de bitcoin înseamnă calcule complexe pe un ordinator pentru a valida tranzacţiile în criptomonede, o activitate deschisă tuturor pe o reţea descentralizată şi care este remunerată prin emiterea de noi bitcoin.

Având loc aproximativ o dată la patru ani, este conceput pentru a limita oferta la 21 milioane de locuitori până în 2140.

Aceasta înseamnă că în prezent vor fi create doar 450 de Bitcoin în fiecare zi.

„Bitcoin Halving” au avut loc și în 2012, 2016 și 2020 - iar mecanismul a fost scris în codul Bitcoin atunci când a fost creat.

Prețul criptomonedei a rămas stabil la 63.747 de dolari (51.531 de lire sterline) după înjumătățire.

Investitorii speră totuși că o creștere mare nu este departe, după ce înjumătățirile anterioare au dus în cele din urmă la câștiguri semnificative.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bitcoin injumatatire