x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Cât de tinere sunt companiile locale?

Cât de tinere sunt companiile locale?

16 Feb 2022   •   10:20
Cât de tinere sunt companiile locale?
Sursa foto: Unsplash.com

Cât de tinere sunt companiile locale? 51% din firmele active au fost înfiinţate în urmă cu cel puţin zece ani

Circa 51% din companiile active în piaţă au fost înfiinţate în urmă cu cel puţin zece ani, numărul acestora fiind de 664.000 de firme, conform unei analize realizate de ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Companiile mature, cu o vechime de peste 25 de ani în piaţă, reprezintă doar 7% din totalul firmelor active. În aceste date au fost luate în considerare toate categoriile de profesionişti activi din punct de vedere juridic, adică totalul de persoane fizice şi juridice.

Numărul mare al companiilor tinere vine şi ca o ur­ma­re a simplificării birocraţiei privind înfiinţarea unei com­panii, cât şi a programelor de sprijin oferite de stat pen­tru încurajarea antreprenoriatului. Mulţi dintre ac­tua­lii antreprenori, care şi-au deschis un business în urmă cu mai puţin de zece ani, au lucrat în cadrul corporaţiilor, aco­lo unde au putut învăţa din rigoarea marilor companii.

„Antreprenoriatul este privit bine astăzi. Nu mai este la modă să lucrezi în corporaţie“, spun Paul Voicu şi Raluca Stanciu, cofondatori ai Franchwise, companie spe­cia­lizată în consultanţă în domeniul francizelor din România.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: companii