x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Mastercard va introduce opțiunea de tranzacționare cripto în instituțiile bancare

Mastercard va introduce opțiunea de tranzacționare cripto în instituțiile bancare

18 Oct 2022   •   15:30
Mastercard va introduce opțiunea de tranzacționare cripto în instituțiile bancare

Mastercard introduce Crypto Source, un nou program global care le permite instituțiilor financiare să le ofere clienților opțiuni și servicii sigure de tranzacționare cripto, anunță instituția financiară.

Raportul New Payment Index 2022 arată că 29% dintre respondenții la nivel global investesc în criptomonede, iar alți 65% preferă ca serviciile de criptomonede să fie furnizate de actuala lor instituție financiară în care au încredere.*

În parteneriat cu furnizori reglementați și licențiați de criptomonede, instituțiile financiare partenere Mastercard vor avea acces la o suită extinsă de servicii de cumpărare, stocare și vânzare pentru anumite active cripto, completate de servicii de confirmare a identității, de securitate cibernetică și de consultanță. Oferta Crypto Source este completată de Mastercard Crypto Secure, care consolidează securitatea ecosistemului cripto și sprijină emitenții de carduri să se conformeze reglementărilor complexe din acest domeniu.

Pentru a susține acest program, Mastercard își extinde parteneriatul și aria colaborării cu Paxos Trust Company, o platformă de top de infrastructură blockchain reglementată. Parteneriatul urmărește ca Paxos să furnizeze servicii de tranzacționare și custodie a cripto-activelor în numele băncilor, în timp ce Mastercard își va utiliza tehnologia pentru a integra aceste opțiuni în interfețele băncilor, ceea ce va duce la o experiență fără sincope pentru consumator.

„Angajamentul nostru este simplu – să explorăm tehnologia cripto și activele digitale conexe pentru a sprijini consumatorii în alegerile lor privind plățile. Această zi reprezintă un pas important în călătoria noastră cripto, care se bazează pe punctele forte ale afacerilor noastre globale, de la open banking și verificarea identității la analiză și monitorizarea fraudelor, până la soluții de decontare. Suntem încântați să consolidăm parteneriatul nostru de lungă durată cu Paxos – inovând împreună pentru a pune la dispoziția instituțiilor financiare cea mai sigură tehnologie. Inovațiile noastre în materie de produse cripto vor oferi opțiuni la scară largă și vor continua să aducă oportunități unice instituțiilor financiare în căutare de servicii noi și moderne pentru clienții lor”, a declarat Jorn Lambert, Chief Digital Officer, Mastercard.

„Mastercard are o rețea puternică de instituții financiare în întreaga lume. Oferta dezvoltată de Paxos și Mastercard va oferi instituțiilor financiare cea mai rapidă și de încredere modalitate de a le asigura consumatorilor acces la criptomonede în mod sigur, la nivel global. Suntem încântați să colaborăm cu Mastercard pentru a accelera și mai mult adoptarea în masă a activelor digitale”, a declarat Walter Hessert, Head of Strategy, Paxos.

În ultimii ani, Mastercard a lucrat alături de clienții și partenerii săi pentru a dezvolta noi servicii și opțiuni care ajută la creșterea accesibilității, siguranței și securității criptomonedelor. Aceste eforturi au fost completate cu adăugarea de noi tehnologii prin Finicity, Ekata, RiskRecon și CipherTrace. Această combinație unică de servicii oferă instituțiilor financiare eligibile posibilitatea de a gestiona direct investițiile în cripto-active pentru consumatori. Mastercard continuă, de asemenea, să sprijine băncile, guvernele și nu numai, prin Practica de Consultanță în Cripto și Monede Digitale.

Mastercard Crypto Source este, în prezent, în curs de pregătire pentru programe pilot.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mastercard Crypto Source