x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Prima măsură de simplificarea procedurilor în proiectele europene

Prima măsură de simplificarea procedurilor în proiectele europene

18 Noi 2019   •   20:15
Prima măsură de simplificarea procedurilor în proiectele europene
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș, a anunțat, astăzi, prima măsură de sprijin pentru beneficiarii proiectelor de apă și canalizare, ca parte a unui amplu demers de simplificare și debirocratizare.

Beneficiarii proiectelor de apă și apă uzată, implementate în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, au parte de o primă măsură de simplificare în elaborarea și aprobarea cererilor de finanțare pentru proiectele majore de dezvoltare a infrastructurii de apă și canalizare. Prin HG 813/2019, publicată astăzi în Monitorul Oficial, pentru modificarea Anexei la Hotărârea Guvernului nr. 677/2017 privind aprobarea Metodologiei de analiză cost-beneficiu pentru investițiile în infrastructura de apă, Ministerul Fondurilor Europene a propus aplicarea unei rate standard. Această rată forfetară ar urma să fie aplicafă pentru determinarea cuantumului investițiilor din fonduri nerambursabile ce pot fi susținute prin Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), în actuala perioadă de programare.

“Această măsură a fost necesară pentru accelerarea aprobării proiectelor majore de către Comsia Europeană, precum și pentru asigurarea unui portofoiu de proiecte care să contribuie la atingerea obiectivelor de dezvoltare a României, respectiv accesul la servicii de alimentare cu apă și canalizare. Inițiativa reflectă unul dintre obiectivele mandatului meu, de a sprijini beneficiarii pe tot parcursul pregătirii și implementării proiectelor atât de necasare creșterii calității vieții cetățenilor”, a declarat ministrul Ioan Marcel Boloș.

×
Subiecte în articol: Ioan Marcel Boloș