x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Record pe piața de capital. Aproape 30 de companii au fost listate la BVB în 2021

Record pe piața de capital. Aproape 30 de companii au fost listate la BVB în 2021

06 Iul 2021   •   16:00
Record pe piața de capital. Aproape 30 de companii au fost listate la BVB în 2021

În acest an au fost listate 29 de companii la Bursa de Valori București și cel puțin tot atâtea se află pe lista de așteptare, spune președintele BVB, Radu Hanga.

"E un an record la Bursa de Valori Bucureşti. Ne apropiem de 30 de listări. Până acum discutam în zona de 'lower single digit', adică una, două, trei listări într-un an. Acum discutăm de 29 de listări, de 17 emisiuni de obligaţiuni, de 12 emisiuni de acţiuni, 12 companii noi care s-au listat anul acesta - una pe piaţa principală şi 11 pe piaţa AeRo. Avem o listă de aşteptare cel puţin egală cu numărul de companii pe care le-am văzut deja listate pe Bursă. Lista de aşteptare e populată cu companii care urmează să vină către Bursă în următoare perioadă. Au fost foarte multe presiuni către noi din zona cluburilor de investitori pentru a lansa un indice pentru piaţa AeRo şi tocmai am aprobat structura. Trecem prin procesul de agreare cu Autoritatea de Supraveghere Financiară şi, în termen foarte scurt, vom ieşi în piaţă cu un indice pentru piaţa AeRo", a explicat acesta.

Tehnologia are un rol important în facilitarea accesului investitorilor la piața de capital. 

"În zona pieţei de capital chiar trecem printr-o perioadă cum probabil nu am văzut în ultimii 20 de ani. Aici mă refer la creşterea numărului de investitori şi la discuţia legată de digital. Cred că tehnologia ajută foarte mult în a conecta piaţa cu investitorii, accesul investitorilor în piaţă este mult mai simplu. Vedem companiile de brokeraj investind tot mai mult în partea de tehnologie. Pe de altă parte, rolul principal al pieţei este de a da acces companiilor la capital, la investitori, pentru a se dezvolta. Bursa de Valori Bucureşti joacă un rol foarte important în dezvoltarea ecosistemului local, inclusiv în dezvoltarea sistemului bancar", a spus Hanga.
 

×
Subiecte în articol: bvb