x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Tronsonul de autostradă Timişoara-Lugoj se inaugurează cu şapte luni mai devreme

Tronsonul de autostradă Timişoara-Lugoj se inaugurează cu şapte luni mai devreme

23 Dec 2015   •   18:34
Tronsonul de autostradă Timişoara-Lugoj se inaugurează cu şapte luni mai devreme
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Traficul rutier pe tronsonul de Autostradă Timişoara-Lugoj, Lot II, km 54+000 - km 79+625, se va deschide miercuri, începând cu ora 19,00, cu şapte luni mai devreme decât era programat, informează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Potrivit sursei citate, în acest mod se asigură o continuitate pe autostradă de la Nădlac până la Traian Vuia, intersecţie cu DN 68A, pe o lungime de 142 de kilometri, fiind incluşi şi cei 10,5 kilometri din Autostrada Lugoj - Deva, Lot I.

"Datorită managementului riguros, dar şi datorită obţinerii tuturor avizelor şi acordurilor necesare, traficul rutier a putut fi deschis circulaţiei cu şapte luni mai devreme. De asemenea, vor fi deschise două parcări de scurtă durată, urmând ca, în funcţie de condiţiile meteo din următoarele săptămâni, să fie deschise şi două spaţii de servicii care, în prezent, se află într-un stadiu avansat de execuţie", se menţionează într-un comunicat al CNADNR.

Contractul "Proiectare şi execuţie autostrada Timişoara - Lugoj, Lot 2: km 54+000 - km 79+625'' a fost semnat în urmă cu doi ani, pe 4 decembrie 2013, ordinul de începere a lucrărilor fiind emis în data de 10 ianuarie 2014. Conform clauzelor contractuale, termenul de finalizare prevăzut era luna iulie 2016.
Antreprenorul lucrării este Asocierea Tirrena Scavi SpA - Societa Italiana Per Condotte D'acqua SpA.

Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană, prin Fondul de Coeziune, în proporţie de 85%, şi de Guvern - 15%, valoarea contractului fiind de 423,356 milioane de lei, fără TVA.

Sursa - Agerpres

×
Subiecte în articol: timisoara lugoj tronson autostradă CNADNR