x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii UE acordă peste 200 de milioane de euro pentru IMM-urile din România afectate de pandemie

UE acordă peste 200 de milioane de euro pentru IMM-urile din România afectate de pandemie

24 Noi 2020   •   22:10
UE acordă peste 200 de milioane de euro pentru IMM-urile din România afectate de pandemie

Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 216 de milioane de euro pentru sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii afectate de pandemia de coronavirus. Este vorba despre granturi și garanții de care vor beneficia firme din România.

Aproximativ 207 milioane de euro din cuantumul total al sprijinului vor fi sub forma unor garanții, iar aproximativ 9 milioane de euro vor reprezenta granturi directe pentru acoperirea comisioanelor legate de produsele de factoring garantate.

Scopul măsurii este de a ajuta IMM-urile să facă față deficitului de lichidități cu care se confruntă din cauza pandemiei de coronavirus și de a se asigura că dispun de canale de finanțare diversificate. Numai produsele de factoring emise între 26 august 2020 și 30 iunie 2021 sunt eligibile în cadrul măsurii.

În ceea ce privește granturile directe, cuantumul maxim nu va depăși 100.000 de euro per beneficiar care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole, 120.000 de euro per beneficiar care își desfășoară activitatea în sectorul pescuitului și acvaculturii și 800.000 de euro per beneficiar care își desfășoară activitatea în toate celelalte sectoare.

Atât garanțiile, cât și granturile directe sunt canalizate prin intermediari financiari și, prin urmare, există măsuri de siguranță pentru a se asigura că ajutorul este transmis în integralitate beneficiarilor finali.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: granturi UE