x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Un consorțiu va investi 1,3 miliarde de dolari în sectorul agricol din regiunea Mării Negre

Un consorțiu va investi 1,3 miliarde de dolari în sectorul agricol din regiunea Mării Negre

11 Oct 2017   •   21:15
Un consorțiu va investi 1,3 miliarde de dolari în sectorul agricol din regiunea Mării Negre

Companiile Saudi Agricultural and Livestock Investment Company (SALIC) din Arabia Saudită şi Al Dahra din Emiratele Arabe Unite vor investi cinci miliarde de riyali (1,33 miliarde de dolari) în sectorul agricol din regiunea Mării Negre, a declarat, miercuri, directorul general de la SALIC, Abdullah Aldubaikhi, informează publicaţia Gulf News.

"Investiţiile au început deja. Vom achiziţiona companii şi vom investi în cereale şi creşterea animalelor", a declarat Abdullah Aldubaikhi, cu ocazia unui forum de afaceri organizat la Abu Dhabi.

Aldubaikhi a adăugat că investiţiile vor fi realizate în zece ţări din regiunea Mării Negre, inclusiv Rusia, Ucraina, România, Ungaria, Belarus şi Bulgaria, şi vor include terenuri agricole, logistică şi facilităţi de depozitare.

Regele Salman al Arabiei Saudite a încheiat recent o vizită istorică la Moscova, prima vizită oficială a unui suveran saudit în Rusia, ocazie cu care a încheiat mai multe acorduri cu preşedintele Vladimir Putin, în valoare de miliarde de dolari. AGERPRES

×
Subiecte în articol: marea neagră