x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Iulia Vântur: "Cât nu voi tulbura liniştea publică, voi cânta în continuare"

Iulia Vântur: "Cât nu voi tulbura liniştea publică, voi cânta în continuare"

de Anca Nicoleanu    |    18 Oct 2012   •   12:45
Iulia Vântur: "Cât nu voi tulbura liniştea publică, voi cânta în continuare"
Sursa foto: Paul Diaconu/
Iulia Vântur a plecat într-o scurtă vacanţă. Dar se va întoarce în timp util, să-şi pregătească apariţiile pentru noul sezon "Dansez pentru tine", care începe pe 26 octombrie, la PRO TV. 
 
DANS. Printre concurenţii-vedete ai acestei toamne de la "Dansez pentru tine" – Monica Davidescu, Nicoleta Luciu, Bianca Drăguşanu, Oana Ioniţă, Pavel Stratan, Hienă de la Animal X, Marian Drăgulescu şi Daniel "Max" Dragomir – Iulia Vântur nu are prieteni, însă "din experienţa celorlalte ediţii, sunt sigură că îmi voi face unii noi. Alături de concurenţi îmi petrec foarte mult timp, asist la momentele lor tensionate, trăim împreună tristeţea, dezamăgirea, extazul. Se leagă aşadar prietenii. Îmi sunt cu toţii dragi, iar cu unii dintre ei păstrez legătura şi peste ani". Prezentatoarea anunţă noutatea sezonului: "cel de-al doilea dans al serii va fi dansat de toate echipele, în acelaşi timp, pentru că va fi, de fapt, o poveste spusă în paşi de dans, în care fiecare pereche va interpreta rolul unui anumit personaj". Şi, dacă i se va propune să danseze din nou pentru vreun caz umanitar, o va face cu bucurie: "Îmi place să dansez, iar satisfacţia împlinirii unui vis şi bucuria de a ajuta pe cineva merită tot efortul. Cu toţii ne simţim mai buni atunci când ajutăm, nu-i aşa?"
 
MEDITAŢIE. Ca să se menţină în formă, Iulia face mişcare constant - kangoo jumps, badminton, înot - şi... meditaţie. "Am încercat yoga şi diferite tipuri de meditaţie care m-au ajutat să găsesc anumite răspunsuri. M-am regăsit cel mai bine în zona asta, am simţit că mă pot dezvolta, iar asta a fost calea mea spre echilibru". Că veni vorba de meditaţie, am întrebat-o dacă a fost vreodată tentată să plece să se regăsească undeva, departe de casă, în India, de pildă, ţară de care se declară fascinată, aşa cum a făcut publicitarul Octavian Segărceanu, autorul romanului "Namaste", care a petrecut câteva luni de zile la Osho International Meditation Resort, din Pune. "Mie îmi place să merg în India în vizită", a răspuns Iulia. Şi continuă: "Din prima clipă în care am păşit pe acel tărâm am avut un sentiment de bine, de fericire şi linişte inexplicabile. Nu mi s-a mai întâmplat asta în niciun alt loc din lume. M-am simţit în siguranţă, într-un loc cu oameni necunoscuţi, am avut  un sentiment de familiaritate, deşi eram pentru prima dată acolo. Acolo am trăit unele dintre cele mai frumoase experienţe, am cunoscut oameni speciali, de la care am învăţat ce înseamnă cu adevărat toleranţa, iubirea şi frumosul. Sunt sentimente, experienţe ce nu pot fi descrise în cuvinte, însă dacă ar fi mă rezum la o concluzie – m-am simţit mai aproape de mine şi de Dumnezeu".
 
CANTEC. Pasiunea Iuliei Vântur pentru actorie e deja cunoscută - ea joacă în prezent pe scena Teatrului Metropolis, în piesa regizată de Horaţiu Mălăele, "Lautrec la bordel”. Ca şi cea pentru muzică. În încheierea sezonul estival, din acest an, a cântat la Mamaia piesa "Cât de departe", a celor de la "Holograf". "Îmi place muzica, îmi place să cânt, mă bine dispune. E o pasiune care-mi face bine. Atâta vreme cât nu voi tulbura liniştea publică, voi cânta în continuare, de plăcere, cu prietenii de la Fady&The Zaidans, aşa cum s-a întâmplat şi la mare". I-ar surâde şi ideea unui duet. Cu Horia Brenciu. Pe o piesă pe care îl lasă pe el s-o aleagă.

×
Subiecte în articol: Iulia Vântur