x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Iuliana Marciuc a schimbat meniul afacerii sale

Iuliana Marciuc a schimbat meniul afacerii sale

de Dana Andronie    |    26 Ian 2012   •   21:00
Iuliana Marciuc a schimbat meniul afacerii sale

Timp de un an a fost economist la Trustul de Montaj Util Chimic din Bucuresti. Apoi a venit propunerea de a lucra in TVR. Luna februarie, anul de gratie 1990, este data primei intrari in direct pentru prezentarea emisiunilor.

Dupa debutul "pe sticla", i s-a incredintat prezentarea "Magazinului Duminical", alaturi de Cristian Topescu. "Imi amintesc ca la prima mea aparitie nu am avut deloc emotii si nu intelegeam de ce Cristiana Bota – o crainica de program cu state vechi in televizune – tremura, la propriu, pentru mine. Ulterior am inteles ca ea era constienta nu doar de impactul unei aparitii tv la acea vreme, dar si de ceea ce s-ar fi putut intampla in prima mea aparitie live", ne-a marturisit Iuliana Marciuc.

Am rugat-o pe gazda emisiunii "Confesiuni" sa prezinte invitatul pe care il cheama... Iuliana Marciuc. Iata ce cuvinte alese a folosit: "Cu siguranta, pe Iuliana Marciuc o caracte­rizeaza statornicia, din moment ce de 22 de ani lucreaza in aceeasi institutie, de 16 ani are acelasi iubit, de 10 ani merge la aceeasi profesoara de aerobic, de 5 ani are aceeasi afacere...".

VIATA A INVATAT-O SA FIE DIPLOMATA. Iuliana Marciuc este o mare iubitoare de teatru, fiind o spectatoare impatimita. A si jucat intr-o comedie bulevardiera, avandu-i ca parteneri de scena pe Iurie Darie, Anca Pandrea, Victor Ilea si Candid Stoica. "As repeta oricand aceasta experienta pe care mi-am dorit-o – spune Iuliana. Intotdeauna sunt extrem de emotionata, uneori pana la lacrimi, atunci cand aplaud artistii de pe scena, dar nu mi-am inchipuit ca emotiile pe care le am atunci cand le ofer aplauzele mele nici nu se compara cu intensitatea emotiilor pe care le-am avut primind si eu, la randul meu, aplauzele publicului." "O femeie poate fi sincera vreodata 100%?" – am intrebat-o pe cea care s-a luptat sa aiba langa ea barbatul pe care il iubeste. Raspunsul: "Viata m-a invatat sa fiu diplomata, asa ca nu pot sa-ti dau un raspuns sincer 100%".

DE LA MANCAREA CHINEZEASCA LA CEA ITALIENEASCA SI ISRAELIANA. Am fost curioasa sa aflu cat de diplomat va raspunde si la intrebarea: "Barbatii sunt misogini din cauza femeilor?". Si mi-a potolit curiozitatea smulgandu-mi si-un zambet: "OOOO, vaaai... barbatii sunt misogini?!?". Incredibil, nu-i asa? Da, ea este Iuliana Marciuc, o femeie pusa pe... confesiuni. Cand a vrut sa se lepede de prezentat a facut-o fara sa cada prada indoielilor. "Dupa sapte ani de crainicie am inceput sa si rea­lizez programe, sa moderez formate mai complicate, sa prezint festivaluri si spectacole, sa scriu doua carti (pana in prezent), sa am un alt business in afara televiziunii... Si pot sa afirm ca incununarea eforturilor intr-o cariera indelungata este acum reprezentata de provocarile zilnice de a «starni» la confesiuni pe invitatii mei de la TVR 2 – toti oameni cu greutate, personalitati marcante si valori autentice."

Oare peste doua decenii o vom mai vedea pe Iuliana Marciuc pe sticla? "Peste 20 de ani ma vad tot in televiziune, dar nu neaparat in fata camerelor. Si, in paralel, vreau sa dezvolt propria afacere, pentru a o lasa pe mai departe copilului meu. Primul pas deja l-am facut, prin transformarea restaurantului chinezesc pe care l-am avut intr-un nou restaurant, ce ofera meniurile cele mai apreciate de romani din bucataria italieneasca si israeliana."

×