x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Jeff Bezos vrea sa-si cheltuiasca averea pentru a parasi Terra!

Jeff Bezos vrea sa-si cheltuiasca averea pentru a parasi Terra!

28 Mai 2018   •   18:56
Jeff Bezos vrea sa-si cheltuiasca averea pentru a parasi Terra!

Patronul companiei Amazon, Jeff Bezos, a declarat ca singura sansa de supravietuire a civilizatiei umane rezida in colonizarea satelitului natural al Pamantului. Un obiectiv de care se ocupa firma fondata de cel mai bogat om al lumii, in 2011, Blue Origin.

 

Blue Origin se concentreaza pe turismul cosmic, care va fi lansat in 2019. Au fost realizate deja 15 lansari experimentale, din care numai doua au esuat, in 2011 si in 2015. Cu alte cuvinte, este foarte posibil ca umanitatea sa asiste la primul zbor cosmic anul viitor.

Principialul concurent al Blue Origin ramane SpaceX, dar compania patronata de Elon Musk s-a profilat pe colaborare cu statul si pe mari comenzi comerciale, in timp ce firma lui Jeff Bezos isi croieste drum cucerind segmentul de consum.

Alte doua importante deosebiri fata de SpaceX: in primul rand, costurile sunt mai mici, pentru ca aparatul trebuie plasat pe o orbita mai joasa si, in al doilea rand, racheta Blue Origin poate ridica mai mult decat Falcon Heavy.

Fondatorul grupului Amazon sustine ca, daca umanitatea nu va pleca in spatiu, va fi obligata sa-si stavileze cresterea si dezvoltarea pe Terra, in primul rand din cauza ecologice. "Nu este viitorul pe care il doresc pentru nepotii si stranepotii mei", subliniaza Bezos.

"Cred ca trebuie sa construim o baza permanenta pentru oameni la unul dintre polii satelitului natural. A venit timpul sa revenin pe Luna si sa ramanem acolo", este de parere omul de afaceri american.

 

×