Top Chef, un show spectaculos, care se bucură de un uriaş succes în ţările în care este difuzat, începe azi, 5 noiembrie, la ora 20.30, la Antena 1. 24 de bucătari profesionişti, aleşi dintre cei mai buni din această ţară, au avut curajul să se alinieze la start şi să intre în competiţia pentru marele premiu: 50 000 de euro şi un curs în Franţa cu stele Michelin. Cei care vor juriza creaţiile culinare ale concurenţilor sunt trei maeştri ai bucătăriei, cu cariere fulminante şi cu poveşti de viaţă impresionante: Chef Joseph Hadad, Tudor Constantinescu şi Nicolai Tand.
Cei mai tari juraţi
Toţi trei au pornit în cariera de profesionişti ai bucătăriei de la zero, au fost săraci şi dacă, astăzi, au o pozitie socială importantă şi o carieră solidă, este mulţumită pasiunii pentru meseria de chef şi a muncii supraomeneşti. Nicolai Tand a sintetizat foarte bine statutul său în Franţa, când s-a angajat la un restaurant: "Eram <
O emisiune ca un meci bun
Ce-nseamnă Top Chef? Pentru unul dintre cei care au fost descalificaţi înseamnă "tensiune dusă la extrem”. Pentru cel care a câştigat primul duel din emisiune este "cea mai frumoasă experienţă, ocazia de a simţi că trăieşti”. "În premieră, telespectatorii vor afla informaţii noi, vor putea viziona, spre exemplu, o vânătoare de trufe, în România, pentru că, da, se găsesc şi aici, iar noi vom prezenta acest spectacol. Apoi, în fiecare emisiune, va exista un duel spectaculos între doi maeştri bucătari, care poate fi comparat cu un derby între Real şi Barca, doar că, în loc de minge, concurenţii au ingredientele culinare”, spune Claudiu Oprea, Head of Production Antena Group.
Ce se întâmplă în prima emisiune?
Cei 24 de concurenţi s-au prezentat la "start”-ul Top Chef siguri pe forţele proprii, mândri de realizările lor de până atunci. După prima probă însă, şi-au dat seama că foarte multe mai au de învăţat. Mai mult, dacă Chef Hadad nu intervenea prompt, viaţa unui concurent ar fi fost serios pusă în pericol. Şi tot în prima emisie, unul dintre bucătarii din concurs a fost eliminat din cauza unui gest pe care un chef n-ar trebui să-l facă niciodată.
"Suntem ceea ce mâncăm”
În aceeaşi seară, de la ora 20.00, este programată premiera Observatorului special, prezentat de Octavia Geamanu în care, în fiecare seară, va fi dezbatută de experţi, dar şi de marele public, o temă de interes major. "Suntem ceea ce mâncam” este subiectul de luni, iar invitaţii Octaviei explică de ce de la pâine ţi semipreparate şi chiar legume ori fructe umflate cu tot felul de pesticide, până la produse de cofetărie, patiserie, ciocolată şi băuturi – totul ne afectează sănătatea. Echipa Observatorului Special aduce şi dovezile, cu analize de laborator pentru ceea ce conţin carnea, semipreparatele şi brânza din caserolă, mărul şi hamburgerul. Scuza că mâncăm prost, pentru că mâncatul sănătos ar fi un lux, nu e bazată pe nimic adevărat. O discuţie cu juraţii Top Chef dărâmă mitul.
Citește pe Antena3.ro