x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Noul Cod Civil, numai cu Săptămâna Financiară

Noul Cod Civil, numai cu Săptămâna Financiară

07 Oct 2011   •   10:55
Noul Cod Civil, numai cu Săptămâna Financiară

Saptamana Financiara lanseaza luni, 10 octombrie, « Codul Civil adnotat de expertii caselor de avocatura de top din Romania ». Lucrarea cuprinde atat textele noului cod civil, care a intrat in vigoare la 1 octombrie, cat comentarii si analize ale avocatilor asupra reglementarilor juridice inedite in dreptul nostru.

Noul cod civil are o viziune noua asupra raporturilor juridice, care va avea un impact radical atat asupra afacerilor, cat si asupra vietii de zi cu zi. Aceasta deoarece realizeaza un nou mod de abordare a contractelor si a institutiilor juridice, care devin mai flexibile, lasand mult loc liber vointei celor implicati. De asemenea, onestitatea acestora are o pondere foarte mare atunci cand se pune problema de partea cui e dreptatea.

Noile reglementari produc modificari semnificative inclusiv in chestiuni obisnuite de zi cu zi, privind raporturile de familie sau apararea drepturilor personale, cum ar fi cel la propria imagine.

Lucrarea realizata cu sprijinul specialistilor celor mai prestigioase case de avocatura se adreseaza in egala masura profesionistilor din domeniu dar si publicului larg. Obiectivul sau este acela de a aborda practic noile prevederi privind legea civila si consecintele concrete ale acestora asupra raporturilor sociale. Veti putea regasi in lucrarea oferita de Saptamana Financiara explicatii amanuntite privind rolul consultantilor financiari la casatorie si divort sau obligatia demnitarilor de a incredinta averile spre administrare catre terte persoane pe perioada mandatului.

“Codul Civil adnotat de expertii caselor de avocatura de top din Romania » este impartit in doua volume, ce vor insoti editiile Saptamanii Financiare din 10 octombrie, respectiv 17 octombrie.

Sumarul primului volum include :

Persoana juridica - noile reglementari vs. Cele vechi si corelatii cu legile speciale

Raspunderea persoanei juridice si a organelor de conducere in Noul Cod Civil

Inovatiile in materia proprietatii private si a proprietatilor publice

Noutati absolute in dreptul familiei : conventiile matrimoniale si locuinta familiei

Reglementari in premiera privind administrarea bunurilor altuia

Aplicatiile practice ale fiduciei (institutie preluata din dreptul anglo-saxon)

Cartea funciara : schimbari cu impact semnificativ in circuitul civil

Noul Cod Civil, ce contine 2664 articole, a intrat in vigoare la 1 octombrie 2011, data la care s-au abrogat Codul Civil din 1864, Codul comercial si Codul Familiei.

×
Subiecte în articol: mass media