x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii 5 cele mai bine plătite meserii. Venituri mari din îndeletniciri vechi

5 cele mai bine plătite meserii. Venituri mari din îndeletniciri vechi

de Redacția Jurnalul    |    08 Dec 2023   •   11:15
5 cele mai bine plătite meserii. Venituri mari din îndeletniciri vechi

Tinerii evită anumite joburi întrucât consideră că nu vor câștiga suficient de bine însă lucrurile nu sunt tocmai adevărate. Multe meserii vechi sunt mai bine plătite decât unele noi.

Astfel că meserii precum brutar, croitoreasă, lăcătuș sunt ocolite de noua generație.

Deși în trecut croitoria era dorită de multe fete deoarece aducea câștiguri bune și, în plus, îți permite să fii mereu la modă și să porți haine deosebite, acum nu mai este căutată. Și asta în pofida faptului că și astăzi este o îndeletnicire bine plătită. 

În timpul uceniciei, salariul este de circa 1.200 de euro pe lună iar după ce câștigi experiență acesta crește. În plus, după specializare, salariul de bază poate ajunge la 1.500 de euro dar ajunge și la 5.000 de euro.

O altă meserie neluată în considerare de tineri este cea de bucătar. Și asta în condițiile în care în alte țări necesită studii aprofundate iar veniturile pot fi uriașe. De exemplu, la New York, un bucătar șef de lux poate câștiga ușor 10.000 de dolari pe lună. Desigur, este o muncă obositoare, cu multă responsabilitate. Salariul uzual este de 1.850 de euro pe lună, notează proiezionidiborsa.it.

Și brutăria a fost lăsată deoparte dar câștigurile sunt de circa 1.200 de euro pe lună la început și ajung apoi la 2.000 de euro. 

Și un lăcătuș are un salariu de 1.200 de euro pe lună inițial și poate ajunge la 4.000 de euro pe lungă. De la aceeași sumă începe și un șofer de camion, care apoi ajunge la 3.000 de euro pe lună, potrivit antena3CNN.

Lăcătușul are și un salariu de 1.200 de euro pe lună inițial dar ajunge la 4.000 de euro pe lună. De la același salariu pornește și un șofer de camion, dar poate ajunge la 3.000 de euro pe lună odată ce a dobândit experiența potrivită.

×
Subiecte în articol: meserii vechi salariu meserie