x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii 5 motive să colaborezi cu o firmă de Securitate și Sănătate în Muncă în 2024

5 motive să colaborezi cu o firmă de Securitate și Sănătate în Muncă în 2024

01 Feb 2024   •   17:17
5 motive să colaborezi cu o firmă de Securitate și Sănătate în Muncă în 2024

Siguranța angajaților la locul de muncă reprezintă principala responsabilitate pentru orice antreprenor, indiferent de domeniul în care activează.

Acest lucru este reglementat prin lege, fiecare activitate profesională fiind supusă unor reguli stricte de desfășurare, echipare și protecție care, dacă nu sunt respectate, atrag după sine sancțiuni aspre din partea organelor de control. Semnează acum un contract cu o firma SSM și elimină orice risc din cadrul activității companiei tale!

Ești la curent cu legislația în vigoare

Legislația pentru Securitate și Sănătate în Muncă se schimbă în permanență din dorința de a crea un cadru cât mai sigur de lucru în orice companie. Acest lucru face ca internalizarea serviciilor SSM să fie foarte dificilă pentru acele companii care nu dispun de personal specializat în această direcție. Colaborarea cu o firmă SSM asigură o bună aplicabilitate a tuturor normelor legislative în vigoare și te scutește de riscul de a încasa sancțiuni pentru neatenție sau neștiință.

Respecți toate normele SSM

Serviciile SSM se bazează pe o serie de norme și reguli bine puse la punct pentru fiecare domeniu de activitate pe care trebuie să le respecți cu strictețe dacă îți dorești un mediu de lucru cât mai sigur. De la evaluarea riscurilor specifice, până la dotarea cu echipamente de protecție specifice, elaborarea planurilor de acțiune și evacuare, elaborarea fișelor de post și susținerea sesiunilor de instructaj, toate aceste activități vor fi realizate de către profesioniști care dețin experiența necesară pentru a ține la distanță problemele aferente.

Ai parte de planuri de acțiune personalizate

Pentru că fiecare sistem și mediu de lucru sunt diferite, implementarea serviciilor SSM trebuie făcută în raport cu particularitățile acestora. Asta înseamnă că nu există un plan de acțiune universal valabil pe care să îl implementezi pentru a garanta siguranță la locul de muncă, ci că este necesar ca după o evaluare clară a situației să se creeze planuri personalizate și adaptate care să aibă în vedere fiecare risc detectat și o soluție eficientă de diminuare. Echipa Oustand se va ocupa de toate acestea în locul tău, oferindu-ți siguranța unui mediu protejat și configurat special pentru derularea optimă a activităților profesionale.

Angajații vor da randament mai mare la locul de muncă

Un mediu de lucru sigur reprezintă o condiție principală pentru ca personalul să se simtă protejat și să acționeze conform. Altfel spus, acolo unde există pericole iminente, risc de îmbolnăvire sau accidentare ori nepăsare din partea conducerii, efectele negative vor putea fi observate cu ușurință în nivelul de implicare al angajaților în fiecare activitate pe care o desfășoară. Lucrul în condiții de teamă și nesiguranță este unul dintre cei mai mari dușmani ai productivității, ceea ce se poate observa cu ușurință în orice companie care nu are normele SSM ca principal punct de reper în desfășurarea activității.

Ai mai mult timp să te concentrezi pe dezvoltarea afacerii

Crearea unui cadru de lucru cât mai sigur și optim pentru angajații tăi este o responsabilitate dificilă care necesită mult timp și implicare pentru ca fiecare detaliu să atingă standarde înalte de aplicare. În loc să îți blochezi toată energia în această direcție, mai bine lași întreaga activitate în seama unor profesioniști în așa fel încât să te poți concentra pe conturarea unui mediu de lucru cât mai prosper și favorabil din punct de vedere financiar în așa fel încât toate nevoile angajaților tăi să fie satisfăcute în totalitate, în timp ce respecți legea și îți adaptezi activitatea în funcție de aceasta.

 

Scapă de grijile și stresul provocat de pericolele profesionale care amenință activitatea afacerii tale! Alege serviciile Outstand!

×