x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii 7 trucuri ca să impresionezi la orice interviu de angajare

7 trucuri ca să impresionezi la orice interviu de angajare

08 Sep 2023   •   16:56
7 trucuri ca să impresionezi la orice interviu de angajare
Sursa foto: Unsplash

Cu piața forței de muncă în continuă schimbare și concurența din ce în ce mai acerbă pentru locurile de muncă, este esențial să ieși în evidență la interviurile de angajare. Un interviu de succes poate deschide ușa către o carieră de vis. Iată şapte trucuri simple, dar eficiente, pentru a impresiona la orice interviu de angajare și pentru a-ți crește șansele de a obține jobul dorit.

Pregăteşte-te în profunzime

Unul dintre cele mai importante aspecte ale succesului la interviu este pregătirea temeinică. Cunoașterea companiei la care aplici este esențială. Cercetează valorile, cultura organizațională, produsele/serviciile și istoricul companiei. Acest lucru arată angajatorului că ești dedicat și interesat de companie. Descoperă mai multe despre cum pregăteşti în detaliu un interviu de angajare în acest ghid.

 

Evidențiază-ți abilitățile și realizările

În timpul interviului, evidențiază-ți abilitățile și realizările relevante pentru poziția pentru care aplici. Folosește exemple concrete pentru a-ți susține afirmațiile. Cu cât poți arăta că ai experiență și că ai adus contribuții valoroase în locurile anterioare de muncă, cu atât vei impresiona mai mult angajatorul la care aplici.

 

Investeşte în abilităţile tale de comunicare

Comunicarea eficientă este cheia unui interviu de succes. Asigură-te că vorbești clar și concis, evitând folosirea unui limbaj prea tehnic sau a unui jargon specific domeniului de activitate al companiei. Ascultarea atentă şi empatia sunt la fel de importante. Ascultă întrebările intervievatorului înainte de a răspunde și arată interes față de discuția care are loc.

 

Ai grijă de aspectul tău fizic

Aspectul tău fizic și prezența la interviu contează. Îmbracă-te într-un mod potrivit pentru industria și cultura companiei. O apariție îngrijită și profesională poate spune multe despre tine înainte de a deschide gura. Fii punctual și arată respect față de timpul interviului.

 

Pune întrebări şi implică-te

O întrebare bună poate arăta angajatorului că ești interesat și că ai făcut cercetare înainte de interviu. Pregătește întrebări bine gândite despre companie și despre rolul pentru care aplici. Arată-ți interesul față de viitorul loc de muncă și faţă de echipa cu care vei lucra.

 

Fii punctual

Să ajungi la timp la interviu demonstrează respect față de angajator și arată că ești organizat. Planifică-ți traseul astfel încât să ajungi la locul interviului cu cel puțin 15 minute înainte. După cum zicea şi William Shakespeare: “mai bine cu trei ore prea devreme, decât cu un minut prea târziu.” - deşi tot în cultura britanicilor se spune că “niciodată nu e prea târziu”.

 

Demonstrează-ţi entuziasmul cu echilibru

Arată-ți entuziasmul pentru poziția respectivă și pentru companie. Angajatorii vor aprecia candidații care sunt motivați și pasionați de munca pe care o vor desfășura. Poţi arăta acest lucru povestind despre abilităţile tale, despre sarcinile pe care le faci la locul de muncă actual sau pe care le-ai desfăşurat la joburile anterioare.

 

Un interviu de angajare poate fi un moment crucial în dezvoltarea carierei tale. Prin aplicarea acestor şapte trucuri, poți impresiona angajatorii și poţi să-i convingi că ești candidatul potrivit pentru job-ul dorit. Amintește-ți că pregătirea temeinică, abilitățile de comunicare, evidențierea realizărilor, prezența profesională și implicarea pot face diferența în reușita ta la interviuri. Succes!

 

Foto: Jason Goodman / Unsplash

 

 

×