x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii 8 sfaturi de urmat când te hotărăști să începi o nouă carieră la 30 de ani

8 sfaturi de urmat când te hotărăști să începi o nouă carieră la 30 de ani

04 Dec 2018   •   00:21
8 sfaturi de urmat când te hotărăști să începi o nouă carieră la 30 de ani

Să începi o nouă carieră la 30 de ani este o hotărâre foarte importantă. Dacă ai luat-o deja, nu uita că trebuie să începi de la zero. Nu va trebui doar să-ți găsești jobul potrivit, să-ți „lustruiești“ CV-ul, ci și să cauți acele agenții de recrutare care te pot ajuta în căutarea ta.

Există câteva criterii de care trebuie să ții cont și care sunt esențiale atunci când vrei să faci o schimbare în viața profesională.

Cântărește riscurile
Să optezi pentru o nouă carieră la 30 de ani este riscant, și asta pentru că, la vârsta asta e foarte posibil să-ți fi crescut și responsabilitățile. Poate că ai chirie sau rate de plătit. Poate ai copii mici. Așa că, evaluează riscurile și fii realistă, pentru că o schimbare de carieră poate implica dificultăți financiare la început. Adică ai putea avea un salariu mai mic, pentru început.

Evaluează îndemânarea
La 30 de ani, îndemânarea și experiența sunt sigur de partea ta. Așa că pune în valoare toate astea pentru un job nou. Când faci CV-ul nu uita să enumeri toate abilitățile, toate calificările și diplomele și, evident, toată experiența. Asta va cântări foarte mult în defavoarea celor fără experiență.

Concentrează-te pe acele tipuri de îndemânare de care poți profita

..............

Citește mai departe AICI

×