x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii 99% dintre angajați vor să lucreze uneori de la distanță

99% dintre angajați vor să lucreze uneori de la distanță

16 Apr 2020   •   14:36
99% dintre angajați vor să lucreze uneori de la distanță
Sursa foto: pixabay.com

Aproape toți angajații vor să lucreze, uneori, de acasă, arată datele raportului "State of Remote Work", citat de Kaspersky.

"99% dintre angajați ar dori să lucreze uneori de la distanţă, conform raportului "State of Remote Work". Realitatea arată că această "dorinţă" se poate transforma uşor în "trebuinţă".

În martie 2020, multe companii de top din industrie, cum ar fi General Motors, Apple, JP Morgan, dar şi organizaţii mai mici din întreaga lume, şi-au mutat angajaţii de la birouri, acasă, din cauza pandemiei COVID-19.

Într-un astfel de scenariu, devine extrem de important pentru administratori să se asigure că atât datele corporative, cât şi cele personale, rămân în siguranţă. Utilizarea SaaS ajută companiile şi angajaţii să fie agili, să lucreze de la distanţă şi să rămână conectaţi chiar şi atunci când nu sunt la birou.

Dar pe lângă serviciile corporative autorizate, angajaţii pot alege să folosească alte aplicaţii din proprie iniţiativă sau să amestece obiceiurile profesionale cu cele personale - generând ceea ce se numeşte shadow IT.

Fie că este vorba de mesagerie, servicii de partajare a fişierelor sau orice fel de instrumente pentru muncă sau chiar nevoi personale pe dispozitivele companiei, nivelul de securitate în astfel de aplicaţii poate deveni incert", susţin experţii Kaspersky.

 

×
Subiecte în articol: angajati munca de acasa