x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Activitățile casnice ar putea fi reglementate. 1,2 milioane de persoane vor beneficia de pensie

Activitățile casnice ar putea fi reglementate. 1,2 milioane de persoane vor beneficia de pensie

07 Iul 2021   •   09:06
Activitățile casnice ar putea fi reglementate. 1,2 milioane de persoane vor beneficia de pensie

În cazul în care activitățile casnice ar fi reglementate, circa 1,2 milioane de persoane ar putea beneficia de asigurări de sănătate și pensie.

"Am dezbătut astăzi reglementarea activităţilor casnice cu reprezentanţii patronatelor şi ai sindicatelor, având cu toţii convingerea că acest demers va aduce o serie de avantaje pentru piaţa muncii şi pentru sistemul public de pensii, dar mai ales pentru toţi cei care astăzi muncesc în acest fel, fără a fi asiguraţi medical şi fără a putea să obţină un drept de pensie. Potrivit datelor INS, avem 39% din populaţie inactivă şi estimăm că aproximativ 1,2 milioane de persoane ar putea obţine aceste drepturi odată ce activităţile casnice, care în prezent se desfăşoară majoritar la negru, vor fi reglementate corespunzător", a scrie ministrul Muncii și Protecțiiei Sociale, pe Facebook.

"Ne dorim ca aceste activităţi să fie accesibile şomerilor indemnizaţi şi beneficiarilor de venit minim garantat şi lucrăm pentru a obţine cea mai bună variantă tehnică, astfel încât activităţile casnice să fie suficient de atractive pentru ca oamenii să prefere să lucreze legal, nu la negru", a mai precizat aceasta.

Ea mai spune ca a discutat despre acest lucru cu reprezentanți ai sndicatelor și patronatelor.

 

 

×
Subiecte în articol: activitati casnice