x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Americanii de la Plexus angajează 140 de persoane la Oradea. Ce joburi sunt disponibile

Americanii de la Plexus angajează 140 de persoane la Oradea. Ce joburi sunt disponibile

de Redacția Jurnalul    |    06 Mar 2024   •   23:55
Americanii de la Plexus angajează 140 de persoane la Oradea. Ce joburi sunt disponibile
Sursa foto: shutterstock

Americanii de la Plexus caută peste 140 de oameni pentru fabrica de componente electronice din Oradea, anunță Ziarul Financiar.

Producătorul de componente electronice Plexus Services Ro, subsidiara locală a grupului american Plexus, are disponibile în prezent peste 140 locuri de muncă la fabrica din Oradea, cele mai multe joburi fiind pentru montatori subansamble (90), muncitori necalificaţi la asamblarea, montarea pieselor (13), dar şi pentru controlori calitate, ingineri, analişti, şefi atelier, tehnicieni sau manageri proiect, conform site-ului Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bihor. Plexus Services Ro a ajuns în 2022 la un număr mediu de 1.696 de angajaţi, potrivit datelor publice existente.

Compania a realizat în 2022 o cifră de afaceri de 1,089 mld. lei (221 mil. euro), în creştere cu 29% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Plexus a obţinut în 2022 un profit net de peste 20 mil. lei (4 mil. euro), de aproape şase ori mai mare faţă de anul precedent, conform informaţiilor publice. Grupul Plexus este prezent în Oradea din 2009, având iniţial sediul într-un spaţiu închiriat, iar din vara lui 2013 şi-a mutat activitatea în Parcul Industrial I, administrat de Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), după o investiţie de 30 de milioane de dolari într-o fabrică de module electronice.

Plexus deserveşte clienţi din mai multe sectoare industriale, precum: industrial comercial, wireline & wireless, medical şi securitate, apărare şi aerospaţial. Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), companie publică al cărei acţionar majoritar este municipiul Oradea, este administratorul a şase parcuri industriale în judeţul Bihor. La finele anului 2023, Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea deţinea şase titluri de parc industrial, pentru cele patru amplasamente situate în Oradea pe Calea Borşului (144,73 ha) - Parcul Industrial Eurobusiness Oradea I, strada Ogorului (80,19 ha) - Parcul Industrial Eurobusiness Oradea II, strada Uzinelor - Parcul Industrial Eurobusiness Oradea III (17,8 ha) şi strada Corneliu Baba - Parcul Industrial Eurobusiness Oradea IV (6,5 ha), respectiv două amplasamente situate în judeţul Bihor, Parcul Industrial Săcueni (5,03 ha) şi Parcul Industrial Tileagd (9,22 ha). Printre investiţiile mari realizate în parcurile Eurobusiness din Oradea se află fabrica de motoare electrice Nidec, fabrica dezvoltată de producătorul american de componente electronice Plexus, dar şi unitatea de producţie a sud-coreenilor de la Shinheung Electronics, unul dintre furnizorii Samsung.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: americani Plexus angajari oradea