x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Angajații care vor primi vouchere de vacanță în mai 2023

Angajații care vor primi vouchere de vacanță în mai 2023

de Redacția Jurnalul    |    11 Mai 2023   •   10:45
Angajații care vor primi vouchere de vacanță în mai 2023

Anumite categorii de angajați vor primi vouchere de vacanță în această lună.

Un ordin de ministru, semnat la 26 aprilie, prevede ca profesorii și salariații din educație să primească tichete de vacanță încă 4 luni. Acestea vor fi emise doar pe suport electronic. 

Regulamentul de acordare a voucherelor în intervalul 2023-2026 prevede că "beneficiază de acestea persoanele care au desfășurat efectiv activitate în anul pentru care se acordă, iar valoarea voucherelor de vacanță este proporțională cu perioada lucrată".

Banii pentru voucherele de vacanță vor ajunge la angajații din îmnvățământ pâmnă la 31 mai, anunță Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Buzău, potrivit edupedu.ro.

Valoarea voucherelor de vacanță este de 1.450 de lei pentru un salariat/an. Codul Fiscal prevede că impozitul este de 10%, astfel că beneficiarii vor plăti 145 de lei la bugetul de stat.  

Art. 7 – „(3) Voucherul de vacanță are perioadă de valabilitate de un an de la data alimentării suportului electronic, fără a se înțelege că aceasta este perioada de valabilitate a suportului".

Salariații care primesc tichetele le sunt interzise mai multe lucruri.

„Art. 9. — Se interzice beneficiarului:

a) utilizarea voucherelor de vacanță pentru achiziționarea altor servicii decât cele prevăzute la art. 23 din Normele metodologice privind acordarea voucherelor de vacanță, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 215/2009, cu modificările și completările ulterioare;

b) comercializarea voucherelor de vacanță în schimbul unor sume de bani și/sau al altor bunuri și/sau servicii".

×
Subiecte în articol: vouchere vouchere vacanţă educatie măi