x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Vacanțele de vis ale românilor. Circa 20% dintre angajați se împrumută pentru concedii

Vacanțele de vis ale românilor. Circa 20% dintre angajați se împrumută pentru concedii

de Redacția Jurnalul    |    25 Mai 2024   •   15:00
Vacanțele de vis ale românilor. Circa 20% dintre angajați se împrumută pentru concedii

Peste 20% dintre angajații români se împrumută pentru a avea o vacanță așa cum își doresc.

Studiile arată că mulți salariați pleacă în concediu de două sau chiar trei ori pe an și, de  cele mai multe ori, aceștia fac datorii pe care apoi le achită în rate. 

Sunt trei variante pe care românii le aleg să plece în vacanţă, fără a plăti toți banii. Așa că fie încheie contracte cu agențiile de turism pentru plata în mai multe tanșe, ife apelează la împrumuturi ori la plata cu carduri de credit. 

Reprezentații agențiilor de turism spun că românii sunt mai doritori să plece în vacanțe după pandemia de COVID-19 deși prețurile sunt mai mari. 

Majoritatea turiştilor spun că preferă să plătească la agenţiile de turism din timp, şi astfel îşi şi planifică şi vacanţele cu mai multe luni înainte, pentru a prinde tarife mai mici și se asigură că nu stau în concediu acasă.  

Specialiștii ne sfătuiesc ca atunci când plecăm în vacanță să cheltuim într-o săptămână cât am câștigat în două săptămâni de muncă, potrivit observatornews.ro.

×
Subiecte în articol: concedii angajati datorii vacanta