x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Bucureștiul, în topul celor mai prielnice orașe din lume pentru munca de acasă

Bucureștiul, în topul celor mai prielnice orașe din lume pentru munca de acasă

01 Mai 2020   •   13:34
Bucureștiul, în topul celor mai prielnice orașe din lume pentru munca de acasă

Bucureștiul se află pe primul loc în topul celor mai prielnice orașe din lume pentru munca de acasă, arată raportul Remote Working Index, dealizat de compania Broadband Deals.

Studiul a analizat 50 de orașe din punctul de vedere al vitezei de internet, numărul locurilor de muncă la distanță disponibile, costul unui laptop, costul vieții și disponibilitatea firmelor de catering. 

”Dacă lucrați în București nu veți avea de suferit în pauza de masă pentru că aveți de unde alege dintr-o gamă largă de restaurante. Deși nu este totul ieftin și primitor, acesta este cel mai bun oraș pentru a lucra de la distanță”, arată Broadband Deals.

Capitala a acumulat cele mai multe puncte la procentul de joburi care le oferă oamenilor posibilitatea de a lucra de la distanță, respectiv 4,33%. Se situează pe locul al doilea la costul vieții, după Kiev și tot pe poziția a doua, dpă Houston-SUA, la viteza de internet. Referitor la costul unui laptop, Bucureștiul este pe locul 7, însă s-a luat ca referință MacBook (Apple).

Pe locurile următoare sunt trei orașe americane Houston, Las Vegas și Atlanta, urmate de Budapesta, San Francisco și Los Angeles. Pe ultimele poziții din top 10 sunt Kiev, Chicago și Varșovia. 

Printre cele mai puțin atractive orașe pentru munca la distanță sunt Roma, Milano, Seul, Paris, Hamburg, Amsterdam, Londra, Köln, Munchen și Manchester.

×
Subiecte în articol: munca de acasa