x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Ce înveţi la un curs de QA şi cum te ajută asta să obţii un job mai bine plătit?

Ce înveţi la un curs de QA şi cum te ajută asta să obţii un job mai bine plătit?

27 Noi 2023   •   14:39
Ce înveţi la un curs de QA şi cum te ajută asta să obţii un job mai bine plătit?

Testarea riguroasă este cheia dezvoltării software de succes. În mod ideal, companiile îşi doresc ca erorile şi bug-urile să fie găsite şi remediate înainte ca un produs să fie lansat pe piaţă, pentru că astfel se evită necesitatea unor corecturi sau modernizări care costă. În plus, se evită dezamăgirea clienţilor, un lucru deosebit de important pentru orice companie. De aceea, în continuare, în piaţă este nevoie permanent de specialişti în QA manual, iar cei care vor să lucreze în IT, dar nu sunt atât de încântaţi să scrie cod, se pot orienta spre acest domeniu în care există salarii atractive, peste medie.

Cauţi modalităţi noi ca să avansezi în cariera de IT-ist? Dobândirea experienţei practice ajuta cu siguranţă, dar asta ar putea lua mult timp. Într-un mediu solicitant precum nişa IT, este nevoie de cineva sau ceva care să te ajute. Există un lucru care poate ajuta imediat la dezvoltarea profesională şi anume un curs QA manual. În urma acestui curs de formare, o persoană dobândeşte o serie de abilităţi şi cunoştinţe noi care ajută la îmbunătăţirea imediată a CV-ului săi şi la impresionarea angajatorilor.

Ce înveţi la cursurile de QA?

Am stat de vorbă cu Beetroot Academy şi conform acestora un curs de QA este împărţit de obicei pe mai multe module, care se desfăşoară pe parcursul a 2 luni, de 3 ori pe săptămână.

  1. Modul dedicat teoriei fundamentale a testării şi aplicării acesteia. În cadrul acestuia, cursanţii învăţa despre standardele de bază ISTQB, metodologiile de dezvoltare SDLC şi STLC, documentaţii de testare şi tehnici de testare precum White Box, despre erori şi lucru cu Jira pentru monitorizarea acestora, tehnica de proiectare a testelor Black Box, sisteme de control al testelor, niveluri şi tipuri de testare.
  2. Modul dedicat aplicaţiilor web, serviciilor şi testelor mobile. Materia se concentrează pe noţiunile de bază HTML şi CSS, codarea caracterelor, selectori Xpath, testarea interfeţelor utilizatorilor, API cu Postman, SoapUi, JSON etc.
  3. Modul pentru baze de date şi introducere în SQL
  4. Bazele analizei de trafic, ale testelor de performanţă şi testelor automate. Tot în această etapă, cursanţii sunt pregătiţi pentru interviu ca să-şi poată găsi un job cât mai uşor după absolvirea cursului.
  5. Inteligenţă artificială - acest modul special din cursul de QA face referire la tool-urile de AI pentru plus de productivitate şi eficienţă în gestionarea taskurilor ce cad în seama unui QA manual tester.

Ce implică jobul de tester manual QA şi cum te ajută acesta să câştigi mai bine?

Un tester manual QA cauta probleme şi erori într-un nou soft înainte şi după lansare. Rolul său este de a identifica problemele şi de a ajuta dezvoltatorii să găsească soluţii. Ocazional, poate să se asigure că soft-ul se integrează fără probleme cu altele şi este compatibil cu mai multe dispozitive. Asta înseamnă că este orientat către detalii, e atent la modificări minore şi raportează constatările.

Dar, în afară de teste QA poţi să ajungi şi inginer QA. Ambele roluri sunt bine plătite, cu mult peste medie, aşa că oricine doreşte să avanseze în carieră sau să-şi schimbe domeniul în care activează pentru o nişă mai bănoasă, cu siguranţă un curs de QA manual poate deschide o mulţime de oportunităţi profesionale.

 

×