x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Ce spune Alexandru Rafila despre certificatul verde la locul de muncă

Ce spune Alexandru Rafila despre certificatul verde la locul de muncă

29 Oct 2021   •   14:54
Ce spune Alexandru Rafila despre certificatul verde la locul de muncă
Sursa foto: Hepta

Deputatul PSD Alexandru Rafila spune că proiectul privind certificatul verde obligatoriu la locul de muncă trebuie rescris. „Trebuie gândit pe o perioadă limitată, cu evitarea discriminărilor și cu evitarea riscului de colaps al sistemului de sănătate”.

Deputatul PSD Alexandru Rafila a vorbit vineri despre proiectul de lege care a fost respins în Senat și pe care PSD n-a putut să-l susțină: „Noi suntem responsabili în ceea ce privește măsurile de sănătate publică, dar un astfel de proiect de lege nu trebuie să fie discrimatoriu, pe de-o parte, și nu trebuie să pună în pericol funcționarea sistemului de sănătate, pe de altă parte”.

Social-democratul crede că proiectul trebuie să se refere la o perioadă limitată de timp.

„Nu se pot face discriminări între diferite categorii sociale și credem că o formă rescrisă a acestui proiect trebuie să facă un lucru foarte clar, să fie pe o perioadă foarte clar determinată, pentru că nu poți să menționezi doar starea de alerttă, care durează de mai mult de un an și jumătate. Un astfel de act normativ trebuie foarte bine gândit pe o perioadă echilibrată, cu evitatea discriminărilor și cu evitarea riscului de colaps al sistemului de sănătate. Cred că se poate discuta, dar propunerea noastră este să revenim și să rescriem”, a mai spus Rafila.

Acesta a adăugat că trebuie încurajat și accesul la testare: „Nu putem să nu sprijinim, alături de vaccinare, și accesul la testare. Să fie încurajat de stat, să fie nediscrimatoriu, iar condiționarea plății testelor pentru anumite categorii, cel puțin în această perioadă critică, nu credem că este o bună idee”.

Mediafax

×
Subiecte în articol: alexandru rafila certificat verde