x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Corporatiştii din Capitală fac 46 de minute până la job

Corporatiştii din Capitală fac 46 de minute până la job

de Valentin Gros    |    09 Iul 2019   •   10:29
Corporatiştii din Capitală fac 46 de minute până la job
Sursa foto: Victor Stroe

Angajații care lucrează în București, în birouri moderne, parcurg distanţa de acasă la serviciu, în medie, în 46 de minute, iar 52% dintre ei consideră acest timp ca fiind lung sau prea lung, rezultă din studiul "Habits for Work and Commuting Patterns" realizat de compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

 

Distanţa medie dintre casă şi locul de muncă este de 10,7 kilometri, astfel că viteza medie de deplasare la orele de vârf este de circa 14 kilometri pe oră.

Mai mult de jumătate (54%) dintre angajaţi merg cu metroul, 38% se deplasează cu maşina, iar un număr semnificativ de respondenţi au nevoie de mai multe mijloace de transport pentru a ajunge la birou.

Ajunşi la birou, 22% dintre respondenţi se declară nemultumiţi de facilităţile existente în apropiere (servicii, restaurante, spaţii pentru petrecerea timpului liber), în timp ce 47% consideră că oferta poate fi îmbunătăţită, cele mai solicitate servicii fiind cele din zona de restaurante şi cafenele (37%), centre de fitness (26%) şi supermarketuri (24%).

La alegerea locului de muncă, salariul şi descrierea postului sunt cele mai importante criterii luate în calcul, urmate de pachetul de beneficii şi flexibilitatea programului de lucru.

Studiul a fost realizat în perioada aprilie – mai 2019, pe un eşantion de 500 de respondenţi din Bucureşti, datele fiind colectate online de agenţia de cercetare de piaţă MKOR Consulting. Media de vârstă a subiecţilor este de 34 de ani, iar 92% dintre aceştia au studii superioare ori sunt studenţi.

 

”Angajaţii caută mai multă flexibilitate pentru a-şi eficientiza timpul, au îmbrăţişat rapid mijloacele alternative de transport, precum bicicletele şi trotinetele, şi au o preferinţă către proiectele mixte, cu o componentă de rezidenţial şi de retail, dar şi către cele situate în zone centrale, mai bine conectate la reţeaua de transport public şi la punctele majore de interes ale oraşului”. Mădălina Cojocaru, Partener, Office Agency la Cushman & Wakefield Echinox.

Jumătate din angajaţi ar dori să lucreze în Centru, alte zone preferate fiind Tineretului – Unirii – Universitate (31%), Piaţa Victoriei – Aviatorilor (19%)

×