x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Cum să eviți burnout-ul la locul de muncă: sfaturi pentru angajatori, pentru a gestiona corect situațiile stresante

Cum să eviți burnout-ul la locul de muncă: sfaturi pentru angajatori, pentru a gestiona corect situațiile stresante

22 Mar 2024   •   13:34
Cum să eviți burnout-ul la locul de muncă: sfaturi pentru angajatori, pentru a gestiona corect situațiile stresante
Sursa foto: Nubelson Fernandes pe Unsplash.com

Stresul și burnout-ul reprezintă probleme reale cu care se confruntă o mare parte din angajați în momentul de față, având un impact semnificativ și asupra performanței și bunăstării lor. Presiunile constante, deadline-urile și cerințele ridicate pot duce la epuizare fizică și psihică, afectând astfel eficiența și angajamentul în cadrul companiei. În plus, situațiile personale dificile sau evenimentele neprevăzute pot amplifica nivelul de stres și pot influența capacitatea angajaților de a-și desfășura activitățile profesionale în mod optim.

Citește în continuare 6 sfaturi care îi vor ajuta pe angajații tăi să gestioneze mai bine situațiile stresante

 

  1. Comunicare deschisă

 

Poate părea evident, dar comunicarea este cheia. Asigură-te că ușile și inbox-ul sunt întotdeauna deschise pentru orice nelămuriri sau îngrijorări din partea angajaților. În felul acesta îi vei face să se simtă în largul lor atunci când au nevoie să își împărtășească impresiile sau neliniștile.

 

  1. Flexibilitate în program

 

Fii receptiv la nevoile personale ale angajaților și oferă-le flexibilitate în program atunci când este posibil. Posibilitatea de a pleca cu o oră mai devreme pentru a ajunge la ședința cu părinții sau de a lucra de acasă câteva zile pe săptămână pot face minuni pentru starea de bine.

 

  1. Recunoaștere și apreciere

 

Nu subestima niciodată puterea unui ”Felicitări!” sau a unei mici recompense pentru munca bine făcută. Recunoașterea și aprecierea sunt combustibilul moral care menține motoarele echipei tale. De asemenea, poți opta și pentru oferirea unui buget de beneficii mai atractiv, precum cardurile Pluxee disponibile pe pluxee.ro, care le oferă angajaților reduceri la evenimente culturale, tichete de vacanță la numeroase locații de pe teritoriul României sau tichete de masă.

 

  1. Echilibru și adaptabilitate

 

Nu există o soluție magică care să funcționeze pentru toți. De aceea, trebuie să fii deschis la feedback și să-ți ajustezi abordarea în funcție de nevoile și preferințele individuale ale angajaților tăi. Nu uita că ești un exemplu pentru echipa ta. Ai grijă de propria ta sănătate și stare de bine pentru a demonstra importanța acestora.

 

  1. Oferă resurse pentru gestionarea stresului

 

Pentru a-i ajuta să treacă cu bine de situațiile stresante, oferă-le angajaților acces la diverse resurse, precum sesiuni de consiliere individuală pentru a discuta problemele personale sau profesionale. Poți organiza și workshop-uri despre tehnici de relaxare și mindfulness pentru a-i ajuta să își regăsească echilibrul. În plus, poți implementa și programe de wellness, cum ar fi abonamentele la sala de sport.

 

  1. Promovează un mediu de lucru pozitiv

 

Un mediu de lucru pozitiv presupune un spațiu unde se promovează colaborarea și relațiile interpersonale solide între colegi. De exemplu, organizează activități de echipă, precum sesiuni de brainstorming sau evenimente sociale, pentru a îmbunătăți relațiile dintre angajați și pentru a crea legături. În plus, oferă feedback constructiv și promovează o comunicare deschisă pentru a crește încrederea și satisfacția în muncă.

 

La finalul zilei, angajații fericiți și sănătoși sunt cel mai de preț lucru într-o companie, iar un lider care încurajează transparența și își arată aprecierea față de contribuțiile angajaților poate crea un climat de încredere în întreaga organizație.

 

×