x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Cursuri de recalificare

Cursuri de recalificare

de Cristian Petru    |    06 Iul 2005   •   00:00
Cursuri de recalificare

Cursuri de recalificare gratuite pentru someri organizate in toata tara in aceasta luna. Cele mai multe programe vor fi organizate pentru lucratorii in comert.

Persoanele care nu isi gasesc o slujba se pot inscrie luna aceasta la unul dintre cele 212 programe de formare profesionala organizate in toata tara de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca. La cursuri pot participa 4.274 de persoane, in cele 21 de centre proprii de formare profesionala.

CALIFICARI. Meseriile si calificarile in care vor fi pregatite cele mai multe persoane sunt: lucrator in comert (348 persoane), operator introducere, validare si prelucrare date (313), operator confectioner industrial (249), ospatar (187), bucatar (186), lucrator in cultura plantelor (185), agent paza si ordine (167), chelner-vanzator in unitati de alimentatie (166), confectioner asamblor articole din textile (162), zidar-pietrar-tencuitor (127), comerciant vanzator produse alimentare (121), lucrator in structuri pentru constructii (118), ingrijitor batrani la domiciliu (104). Deoarece programele de formare profesionala se adreseaza nevoilor pietei muncii, oferta agentiilor pentru ocuparea fortei de munca mai cuprinde si cursuri in urmatoarele meserii/calificari: mozaicar, sudor, tapiter, bucatar, croitor, lucrator in cultura plantelor, patiser, baby-sitter, barman, asistent manager, macelar, administrator imobile, coafor, crescator animale, tamplar universal, contabil etc.

LOCATIE. Cele mai multe cursuri vor fi organizate in judetele Botosani (13), Caras-Severin (12), Suceava si Valcea (cate 11), Vaslui (10), Mures (9), Hunedoara si Iasi (cate 8 cursuri). Persoanele aflate in cautarea unui loc de munca pot afla informatii suplimentare in legatura cu programele de formare profesionala de la agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca si a municipiului Bucuresti sau pot accesa adresa de Internet www.anofm.ro.

×
Subiecte în articol: cariera cursuri