x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii CV-uri aiurea : Topul tămpeniilor

CV-uri aiurea : Topul tămpeniilor

de Catalin Pruteanu    |    14 Oct 2007   •   00:00
CV-uri aiurea : Topul tămpeniilor

O firmă britanică de training şi recrutare in domeniul IT-ului a dat publicităţii un top 10 al aberaţiilor din CV-uri.

O firmă britanică de training şi recrutare in domeniul IT-ului a dat publicităţii un top 10 al aberaţiilor din CV-uri.

Exemplele, declară pentru Onrec.com reprezentanţii companiei Just IT, sunt căt se poate de reale şi reprezintă exact ceea ce nu trebuie să faci atunci cănd scrii sau trimiţi un CV. Unul dintre candidaţi a trimis un CV sub formă de fişier text. Din păcate, nimeni n-a putut să-l citească din cauză că fişierul fusese parolat. Un alt candidat, pare-se creştin practicant, işi incheie CV-ul cu o binecuvăntare: "Iisus vă iubeşte!". Un altul şi-a adăugat in CV numerele conturilor sale bancare. Un tănăr absolvent care doreşte o carieră in IT şi-a incheiat biografia scriind care este cea mai mare ambiţie personală: să devină hacker.

CIUDĂŢENII. Un aplicant a notat in scrisoarea de intenţie: "Mă trezesc la ora 6 fix in fiecare luni, miercuri şi vineri". Un altul a trimis companiei un formular in care a lăsat necompletate spaţiile unde trebuia să treacă tipul de companie pentru care vrea să lucreze şi poziţia dorită. Unui CV ii lipseau chiar numele şi datele de contact ale posesorului. Altcineva şi-a lăsat la datele de contact o adresă de e-mail care conţinea o injurătură. Un candidat foarte ambiţios a trimis o scrisoare de intenţie in care singurul obiectiv este acela de a obţine "perfecţiunea supremă", iar altul a ataşat o fotografie foarte potrivită pentru o revistă porno.

Probleme de limbaj

Reprezentantul firmei de recrutare, Sunil Duggal, recunoaşte că topul este format din exemple extreme, dar susţine că numărul celor care trimit CV-uri proaste este foarte mare. "O treime din candidaţii care ni se adresează sunt respinşi din cauza problemelor de limbaj. Propoziţiile chinuite şi greşelile de punctuaţie arată lipsa de atenţie şi de concentrare, precum şi absenţa celor mai elementare noţiuni de comunicare", afirmă Sunil Duggal.

catalin.pruteanu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: cariera