x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Europarlamentara Norica Nicolai: Pericolul cel mai mare pentru noi este depopularea cu forţă de muncă

Europarlamentara Norica Nicolai: Pericolul cel mai mare pentru noi este depopularea cu forţă de muncă

08 Mar 2019   •   21:00
Europarlamentara Norica Nicolai: Pericolul cel mai mare pentru noi este depopularea cu forţă de muncă
Sursa foto: Marc DOSSMANN

Europarlamentara Norica Nicolai a declarat vineri la Giurgiu că soluţia pentru dezvoltarea judeţului o reprezintă proiectele transfrontaliere şi, de asemenea, a menţionat pericolul pe care îl reprezintă pentru România depopularea cu forţă de muncă.

'Firmele româneşti în UE sunt prezente într-un nivel semnificativ, numai la Bruxelles sunt înregistrate 11.000 de firme cu capital românesc, conduse de români şi despre care unii spun că le-ar face o concurenţă neloială, dar, dincolo de toată povestea asta, trebuie să vă spun un lucru: pericolul cel mai mare pentru noi este depopularea cu forţă de muncă. Dacă noi avem patru milioane de români care lucrează pentru economiile occidentale, pentru ţara noastră va fi greu, pentru că nici noi nu mai avem forţă de muncă. Trebuie să găsim o soluţie şi asta la Bucureşti, de către Guvernul României, pentru a-i face pe oameni să încerce să rămână cât mai mult aici. (...) Totodată, o soluţie pentru dezvoltarea economică a judeţului Giurgiu şi a judeţelor de graniţă poate fi reprezentată de proiectele transfrontaliere', a declarat Norica Nicolai.

În opinia sa, acest lucru s-ar putea rezolva prin "taxe mai mici şi prin dezvoltarea firmelor mici şi mijlocii".

Vicepreşedintele ALDE la nivel naţional şi preşedinte al organizaţiei judeţene a ALDE Giurgiu, deputatul Toma Petcu, a declarat că această campanie pentru europarlamentare 'se anunţă una dificilă, dar organizaţia de la Giurgiu, care a primit de la centru realizarea unui target de 19 la sută din voturile alegătorilor la europarlamentare, vrea să obţină în judeţ 22 de procente şi să fie prima organizaţie la nivel naţional' din punctul de vedere al rezultatelor în cadrul partidului.

AGERPRES

×