Cameră de Comerț pentru Diversitate a găzduit primul său webinar privind ocuparea forței de muncă și antreprenoriatul romilor, cu participarea Asociatie Inițiativa de Dezvoltare a Antreprenoriatului pentru Romi (REDI), Bancii Mondiale sau UNICEF. Ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble, a rostit discursul de început. Discuția s-a axat pe rolul cheie pe care îl joacă educația și instruirea în dezvoltarea profesională a muncitorilor de etnie romă și a abordat, de asemenea, modul în care REDI sprijină meșteșugarii romi să depășească obstacolele impuse pe piața de criza Covid prin comercializarea produselor lor prin internet.
“România poate conduce calea către incluziune a romilor. Acest segment al populației - estimat la 12% - poate fi esențial în reconstrucția economiei în următorii ani. Companiile orientate spre viitor pot beneficia foarte mult dacă își îndreaptă atenția către acest fond de talent neexploatat”, a declarat Perry Zizzi, președintele Camerei de Comerț a României pentru Diversitate.
„Anul acesta am sărbătorit 165 de ani de la abolirea sclaviei romilor în România. Modul în care îi tratăm în continuare pe romi este un test decisiv care vorbește despre cine suntem noi ca societate și care va fi moștenirea noastră în viitor. Banca Mondială estimează costul excluziunii romilor în jurul a de două miliarde de euro pe an. Stă în puterea noastră să facem ca incluziunea romilor să fie nu numai ceea ce trebuie făcut din perspectiva drepturilor omului, ci și profitabilă pentru societatea românească. Companiile românești trebuie să preia conducerea, să-și deschidă porțile și să investească într-o resursă umană tânără și vibrantă”, a declarat Petrică Dulgheru, director executiv al REDI.
Cameră de Comerț pentru Diversitate, prima de acest gen din lume, a fost înființată în România la sfârșitul anului 2020, cu scopul principal de a promova principiile egalității, diversității și incluziunii în cadrul comunității de afaceri.