x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Gabriela Firea anunță decizii IMPORTANTE în coaliție pentru protecția pensionarilor

Gabriela Firea anunță decizii IMPORTANTE în coaliție pentru protecția pensionarilor

11 Feb 2022   •   17:03
Gabriela Firea anunță decizii IMPORTANTE în coaliție pentru protecția pensionarilor

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, spune că PSD și-a convins partenerii de coaliție să renegocieze cu Comisia Europeană procentul din PIB alocat pensiilor. Totodată, PNL a fost de acord să renunțe la creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani.

"PSD a reuşit să impună în cadrul coaliţiei demararea negocierilor la Bruxelles pentru procentul din PIB de 9,4% pentru pensii.

Cu toate problemele și refuzurile, cu toate acuzaţiile că nu susţinem reforma şi că venim cu măsuri populiste, deși nu mi se pare un populism să aibă o viaţă decentă, echipa noastră de negociere a reuşit să-i convingă pe colegii de coaliţie să renunţe la acea idee, eu o numesc chiar năstruşnică, devastatoare pentru seniorii noştri, cu obligativitatea muncii până la 70 de ani. Adică ce să facă, să muncească şi să nu se mai bucure de vârsta a treia? Cine poate şi doreşte să continue, deci la cerere, să existe această posibilitate, dar nu obligativitate", a spus aceasta la Realitatea Plus. 

Gabriela Firea a mai precizat că partidul din care face dorește protecția consumatorilor afectați de creșterea prețurilor la energie și acuză PNL că adoptă un liberalism extrem. 

"Sunt categorii sociale care nu pot fi lăsate să suporte greşelile făcute acum doi ani, când s-au aprobat aceste liberalizări ale pieţei de energie, în timpul Guvernului Orban, care de fiecare dată a gândit în sensul liberalismului de junglă, un liberalism dus la extremă, în care scapă cine poate. Noi nu putem să acceptăm acest mod de a conduce o ţară", a mai spus demnitarul. 

×
Subiecte în articol: gabriela firea pensii pensionari