x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Jobul din România unde nu ai nevoie de studii superioare și obții salarii mai atractive decât ale profesorilor

Jobul din România unde nu ai nevoie de studii superioare și obții salarii mai atractive decât ale profesorilor

de Redacția Jurnalul    |    02 Dec 2023   •   17:00
Jobul din România unde nu ai nevoie de studii superioare și obții salarii mai atractive decât ale profesorilor
Sursa foto: Unsplash.com

Într-un fenomen surprinzător pe piața muncii din România, jobul de shaormar devine din ce în ce mai căutat și mai bine remunerat decât multe profesii care presupun studii superioare și specializare în domeniu.

Cu salarii ce pot atinge și depăși 5.000 de lei pe lună, angajații din domeniul fast-food-ului se bucură de remunerații mai mari decât cele ale unor profesori. Această schimbare neașteptată se datorează cererii crescânde pentru preparatele rapide, alimentată de stilul de viață agitat al românilor, care nu mai găsesc timp să gătească.

Șaormarii devin vedetele pieței muncii, iar salariile lor variază între 4.500 și 6.000 de lei, în funcție de nivelul de experiență. Cu toate acestea, beneficiile nu se opresc aici. Băieții de la shaorma primesc și bacșișuri zilnice, unele depășind 100 de lei pe zi.

Această tendință surprinzătoare subliniază schimbările în preferințele și obiceiurile alimentare ale românilor, determinând patronii de shaormerii să caute intens forță de muncă pentru a satisface cererea în continuă creștere, potrivit click.ro.

×
Subiecte în articol: shaormar