x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii LOCURI DE MUNCĂ: Românii caută oferte de pe mobil

LOCURI DE MUNCĂ: Românii caută oferte de pe mobil

de IncomeMagazine    |    14 Noi 2012   •   13:03
LOCURI DE MUNCĂ: Românii caută oferte de pe mobil
Sursa foto: Intact Images
Piata recrutarii din Romania incepe sa se alinieze standardelor internationale. Astfel, cei mai multi dintre angajatori deja folosesc retelele sociale pentru a afla cat mai multe informatii despre candidatii pe care ii intervieveaza, in timp ce un numar din ce in ce mai mare de persoane aplica la job-uri prin intermediul telefonului mobil.

Potrivit statisticilor BestJobs.ro, 24 % dintre angajatorii chestionati au recrutat personal prin intermediul retelei de socializare Facebook, in timp ce 12% au angajat utilizand blogul companiei. In acelasi timp, chiar daca pana acum nu au recrutat prin social media, alti 36% dintre recrutori au in plan si acest tip de identificare a potentialilor viitori angajati. La polul opus se afla, insa, 26% dintre recrutorii ce au participat la sondaj care au marturisit ca nu au incredere in acest tip de platforme.

In acelasi timp, un sondaj asemanator releva ca 38% dintre angajatori cauta in social media, inaintea unui interviu, informatii despre candidatul ce le va trece pragul, in timp ce 16% dintre acestia sustin ca de acum inainte planuiesc sa verifice informatiile din CV cu cele prezente pe retelele de socializare.

Citeste mai mult pe incomemagazine.ro

Citeste si
LOCURI DE MUNCĂ. Provident, IXIA şi Gfk, printre angajatori

Angajare sigură, salarii de mii de euro. Companie din UE caut român
De ce preferă companiile româneşti să angajeze tot mai mulţi străini
Ce pasi trebuie sa urmezi pentru a gasi mai usor un nou loc de munca

×