x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Lucian Bode anunță reglementarea procedurii de plecare din țară a muncitorilor sezonieri

Lucian Bode anunță reglementarea procedurii de plecare din țară a muncitorilor sezonieri

10 Apr 2020   •   15:44
Lucian Bode anunță reglementarea procedurii de plecare din țară a muncitorilor sezonieri
Sursa foto: gov.ro

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat elaborarea unui Ordin de ministru care să reglementeze procedura referitoare la organizarea grupurilor de lucrători sezonieri care pleacă din România spre alte ţări, se arată într-un comunicat al instituției.

"Este important să existe o trasabilitate clară a întregii proceduri, motiv pentru care au fost cooptaţi în acest demers reprezentanţi ai Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, ai Ministerului Afacerilor Externe, precum şi ai Ministerului Afacerilor Interne. Procedura stabilită prin Ordin vine în sprijinul cetăţenilor care nu trebuie expuşi niciunui risc de infectare, precum şi în sprijinul aeroporturilor care vor avea foarte bine stabilite procedurile de zbor".

El a dispus cercetarea modului în care au fost organizate transporturile rutiere din judeţele de domiciliu ale cetăţenilor care urmau să plece în Germania , pe 9 aprilie, de pe Aeroportul din Cluj iar sute de oameni au stat ore în şir în parcarea aeroportului fără să respecte regulile de siguranţă impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

"Având în vedere ultimele evenimente petrecute în cursul zilei de 9 aprilie 2020 pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca, în legătură cu care Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a anunţat deschiderea unui dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, la nivelul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor sunt realizate verificări privind o serie de aspecte care intră în aria de competenţă a structurilor din subordinea Ministerului. Astfel, ministrul Lucian Bode a dispus cercetarea modului în care au fost organizate transporturile rutiere către aeroport din judeţele de domiciliu ale cetăţenilor care urmau să zboare de pe Aeroportul din Cluj. Prin intermediul Autorităţii Rutiere Române (ARR) şi Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) se va verifica raportarea acestor curse ocazionale efectuate de operatori de transport rutier", se arată în comunicat.

Până la publicarea Ordinului în Monitorul Oficial, toate cursele charter vor fi procesate, astfel încât pasagerii aflaţi pe aeroporturi să poată pleca spre destinaţiile stabilite.

Prin Ordonanţa Militară nr. 8/9.04.2020, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, prin Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR), va aviza/aproba orice transport aerian, chiar şi de pe acele aeroporturi aflate în subordinea autorităţilor judeţene.

 

×
Subiecte în articol: lucian bode sezonieri