x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Lucian Bode, despre trenul cu muncitori spre Austria: Solicitarea a venit vineri

Lucian Bode, despre trenul cu muncitori spre Austria: Solicitarea a venit vineri

27 Apr 2020   •   07:32
Lucian Bode, despre trenul cu muncitori spre Austria: Solicitarea a venit vineri
Sursa foto: gov.ro

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că solicitarea părții austriece privind deplasarea unui tren cu muncitori români spre Austria a ajuns vineri la minister. Bode spune că trebuie stabilite reguli clare de transport, la fel ca în cazul muncitorilor care au plecat cu avionul.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că solicitarea care a ajuns vineri la Ministerul Transporturilor a venit din partea Ambasadei Austriei la București.

„Această solicitare a venit vineri, pe data de 24 aprilie, transmisă de la Ambasada Austriei la București către ministerul nostru, către MAI, după ce eu am declarat public în cadrul vizitei pe care am efectuat-o la Timișoara, că o astfel de solicitare nu există concret la ministerul nostru. Această solicitare a venit între timp, iar acum clarificăm acest condiții”, a spus Bode la Digi24.

Potrivit acestuia, trebuie stabilite reguli clare pentru transportul muncitorilor cu trenul, așa cum s-a întâmplat și în cazul celor care au plecat la muncă în străinătate cu avionul.

„Dacă se dorește deplasarea cu trenul, eu cred că la fel cum s-a realizat și cu avionul, trebuie să avem clar reguli de la momentul la care pleacă de la domiciliu până în momentul în care ajunge la destinație, în Austria”, a mai spus Lucian Bode.

Ministrul austriac pentru afaceri europene a declarat că între România şi Austria există chiar şi un acord în acest sens şi că primul tren care ar urma să transporte îngrijitori români ar pleca din Timişoara, pe data de 2 mai.

Peste 33.000 de austrieci au nevoie de îngrijire în această perioadă. Jumătate din îngrijitori provin din România. Din cauza restricţiilor provocate de pandemia cu noul coronavirus, însă, aceştia nu au mai putut să schimbe turele colegilor din Austria, astfel că mulţi dintre aceştia lucrează de mai bine de o lună fără pauză.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Lucian Bode