x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Pensii mai mari cu peste 100%. Cum vor crește veniturile românilor. Marius Budăi: ”Noi încurajăm munca"

Pensii mai mari cu peste 100%. Cum vor crește veniturile românilor. Marius Budăi: ”Noi încurajăm munca"

de Redacția Jurnalul    |    15 Noi 2023   •   15:00
Pensii mai mari cu peste 100%. Cum vor crește veniturile românilor. Marius Budăi: ”Noi încurajăm munca"
Sursa foto: dobok/Getty Images/iStockphoto

Veniturile unor pensionari vor crește cu peste 100% începând din 2024, potrivit noii legi a pensiilor.

Pensiile care vor crește cu peste 100%! Marius Budăi a explicat care sunt pensionarii care vor primi cei mai mulți bani

Invitat în platoul emisiunii Decisiv de la Antena 3 CNN, Marius Budăi, fostul ministru al Muncii, a explicat de unde va lua Guvernul banii pentru majorările de pensii promise.

”O să vedeți la Legea bugetului, când vom aproba legea bugetului până la sfârșitul anului, că acești bani vor fi prinși în buget și se va arăta foarte clar care sunt banii de majorări. 

Eu am spus foarte clar că, în buget, vor fi banii și asta se va vedea la construcția bugetului. Se duce o întreagă discuție despre un non subiect. Ne-am angajat în această guvernare că vom face bine pentru oameni. Asta trebuie să înțelegeți.  

Am spus că banii îi veți vedea în cel mai scurt timp, atunci când aprobăm bugetul de stat pe anul următor și bugetul asigurărilor sociale. Banii sunt în țara noastră, noi chiar nu avem niciun ban în țara asta?”, a spus Marius  Budăi, fostul ministru al Muncii.

El a mai precizat că totul ține de priorități în ceea ce privește cheltuielile și a explicat, prin exemple, cum vor crește pensiile anul următor.

Astfel că este posibil ca o pensie să se majorezecu peste 112%. Dacă, în acest moment, acestă pensie este în valoare de 1125 de lei, și va crește, începând cu 1 ianuarie 2024, la 1281 de lei, va ajunge, la 1 septembrie, la 2340 de lei. Condiția este ca pesroana să aibă un tagiu de cotizare de 36 de ani. 

”Noi încurajăm munca. Deci cu cât stai în câmpul muncii, nu mergem în extrema cealaltă să spunem că majorăm vârsta de pensionare, să ne înțelegem. Nu se majorează vârsta de pensionare prin legea aceasta, vă arăt că nu există nici un articol. Dar încurajăm munca! Pentru cei care stau mai mult în muncă, vor primi și mai mulți bani!” a explicat Marius Budăi în exclusivitate la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: pensii majorari Marius Budăi munca