x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Medicii pensionari revin în spitale: ”Suntem la nivel de avarie”

Medicii pensionari revin în spitale: ”Suntem la nivel de avarie”

de Redacția Jurnalul    |    01 Mar 2024   •   13:00
Medicii pensionari revin în spitale: ”Suntem la nivel de avarie”

Activitatea spitalelor din oraşele mici din ţară este asigurată de medicii pensionari. Doctorii tineri, proaspăt intraţi în sistem, se orientează spre unităţi medicale mai mari din municipii mai dezvoltate.

Spitalul Municipal Orşova ar funcţiona la capacitate optimă cu 32 de medici, însă, din cauza lipsei de personal, în prezent sunt ocupate dar 20 de posturi, în 6 dintre cazuri fiind vorba de cadre medicale pensionate.

”Suntem la nivel de avarie, nu vreau să sperii pe nimeni ,asigurăm specialitățile medicale, ca să spui că 40% din personalul medical ai nevoie să poți să-ți faci activitatea așa cum trebuie, înseamnă foarte mult”, a declarat Adrian Cican, manager Spitalul Municipal Orșova, pentru Antena 3 CNN.

Spitalele au rămas fără personal în principal pentru că medicii tineri aleg să lucreze în uităţile din oraşele mari precum Bucureşti, Cluj, Timişoara sau Iaşi.

”Un spital care nu e stabil din punct de vedere al managementului, care trăiește într-o instabilitate permanentă, atunci orice tânăr își pune întrebarea: Păi, domnule, mă duc, vin, stau acolo să pot să-mi iau casă. Dar uite că situația mă determină să plec pentru că nu am asigurată siguranța locului de muncă”, a declarat Lucian Vădăstreanu, medic pensionar.

Fără cei şase medici pensionari, secţiile de Cardiologie, imagistică şi Terapie Intensivă de la Spitalul Municipal Orșova nu ar putea funcţiona.

”Foarte bine că lucrează pensionari, important e să fie medici”, a declarat un pacient.

De cele mai multe ori, medicii sunt nevoiţi să facă şi ture suplimentare.

×
Subiecte în articol: spitale medici pensionari