x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Munca de acasă preferată de angajați. Doar 10% vor să se întoarcă la birou

Munca de acasă preferată de angajați. Doar 10% vor să se întoarcă la birou

25 Mar 2021   •   12:15
Munca de acasă preferată de angajați. Doar 10% vor să se întoarcă la birou

Circa 48% dintre angajați cred că piața muncii va arăta diferit de acum înainte, oamenii nu se vor ma angaja pe termen lung, aceștia vrând să lucreze periodic la companii care plătesc mai bine. Totodată, doar 10% dintre cei care lucrează de acasă vor să se întoarcă la birou, arată sondajul "Hopes and fears 2021", realizat de PwC.

Astfel, 56% dintre respondenţi sunt de părere că puţini oameni vor mai avea un loc de muncă stabil. 72% preferă să îmbine telemunca și prerzența la birou, iar 9% doresc să revină la birou cu program complet.

În același timp, 44% dintre salarați sunt de acord ca angajatorii să folosească tehnologia pentru a le monitoriza performanța, inclusiv senzori şi dispozitive, cum sunt telefoanele sau ceasurile smart. Dar 41% nu doresc să le permită angajatorilor accesul la datele personale, inclusiv profilurile de pe reţelele sociale.

Însă 60% se tem de automatizarea locurilor de muncă, iar 39% cred că locurile lor de muncă vor fi perimate peste cinci ani. Totuși, 77% se simt pregătiţi să înveţe lucrurii noi sau să se reprofileze, iar 49% vor să-şi înfiinţeze propria afacere.

Din păcate, 50% afirmă că au fost discriminați la locul de muncă, ceea ce i-a determinat să renunţe la avansarea în carieră sau la formarea profesională, 13% pierd oportunităţile din cauza etniei şi 14% au suferit discriminări pe motive de gen, femeile fiind de două ori mai afectate decât bărbaţii.
75% spun că şi-ar dori să lucreze pentru organizaţii care se implică în acțiuni sociale dar 54% susţin că preferă un loc de muncă unde ar fi ma bne plătiți.

Sondajul PwC a fost realizat pe 32.500 de angajaţi, la nivel mondial.
 

×
Subiecte în articol: munca de acasa angajati