Românii caută din nou joburi mai bine plătite
Specialistii spuneau inca din noiembrie 2008 ca, atunci cand isi va reveni piata fortei de munca, va trece cu adevarat criza economica. Dupa trei ani de haos pentru expertii in Resurse Umane, care nu au mai putut face predictii de nici un fel, se pare ca ne indreptam cu adevarat spre iesirea din criza, pentru ca un recent studiu realizat de site-ul de recrutare BestJobs arata ca peste 77% din romani isi schimba deja locul de munca pentru un salariu mai mare.
Acest fenomen nu s-a mai inregistrat de trei ani, de cand numarul locurilor de munca s-a diminuat substantial, iar cei ramasi fara job au fost nevoiti sa accepte locuri de munca mai prost platite, iar angajatorii din toata tara au profitat din plin de problemele pietei, luandu-si pe bani putini specialisti in toate domeniile.
BestJobs.ro a chestionat recent 2.488 de utilizatori, pentru a afla principalele motive care stau la baza deciziei de a schimba locul de munca. Realizatorii studiului le-au propus candidatilor sa selecteze motivele principale pentru care si-au schimbat ultimul job, chestionarul oferind posibilitatea selectarii de raspunsuri multiple. In urma analizei raspunsurilor a fost realizat top 5 al motivelor pentru care romanii decid sa-si caute un alt job: salariu mai mare – 77,49%; oportunitati de promovare si avansare – 67,64%; un job mai interesant – 34,20%; dorinta de a profesa in acelasi domeniu cu studiile realizate – 26,21%; stagii de pregatire si training – 23,95%. Raspunsurile arata ca lucrurile au reintrat in normal pe piata fortei de munca din Romania, situatia fiind similara cu cea inregistrata in perioada de progres economic, pana in octombrie 2008.
Alte motive votate in studiul amintit au fost: relatia dificila cu seful sau colegii (19,98%), reducerea disponibilitatii pentru calatorii in interes de serviciu (5,59%) si dorinta de relocare in alt oras (2,74%).
'Rezultatele demonstreaza ca, pe langa aspectul important al beneficiilor financiare, angajatorii ar trebui sa ia in considerare si alte forme de compensare si motivare a angajatilor. Un traseu de promovare in structura interna a companiei clar definit, un job interesant si pe masura pregatirii profesionale, care ofera si posibilitatea de dezvoltare a competentelor, sunt criterii care pot creste fidelitatea angajatilor, chiar daca remunerarea nu este satisfacatoare acum, intr-o perioada dificila economic', explica Adela Grama, Specialist HR.
Sondajul a fost efectuat la nivel national pe pagina de candidati. Acesta face parte dintr-o serie de sondaje care masoara opinia utilizatorilor intr-o varietate de subiecte legate de locul de munca, economie si cariera. In acest moment, portalul gazduieste peste 1.800.000 de CV-uri active in baza de date si are peste 70.000 de companii client, fiind site-ul cu cele mai multe anunturi de angajare din Romania.

Ştiri din .ro
Cum utilizaţi comparatorul de oferte al ANRE
Cine sunt ofertanții prețurilor de chilipir pentru curentul casnic
Bilanțul primilor ani de liberalizare a pieței de energie: 75% dintre clienții Enel au deja contracte concurențiale, potrivite nevoilor acestora
Consiliul Concurenţei se concentrează pe monitorizarea pieţei
O liberalizare ratată: Să se revizuiască, primesc, dar să nu se schimbe nimic

Bunăvoinţa furnizorilor şi false aşteptări pentru clienţi

Ofertele marilor furnizori de energie pentru piaţa concurenţială

Facturile la energie îi curentează mai tare pe estici

Totul despre încheierea contractelor în piaţa concurenţială
Ajutorul pentru energie, până la 70% din venit
Clienții întreabă, Hidroelectrica răspunde
Dumitru Chisăliță, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă: Discursuri amăgitoare, tarife mai mari, niciun vinovat
Corina Popescu, directorul general al Grupului Electrica: „Suntem mai mult decât un furnizor de energie. Suntem un partener care oferă prețuri stabile și predictibilitate”
