x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Cât câștigă un dentist în România? Iată suma incredibilă!

Cât câștigă un dentist în România? Iată suma incredibilă!

de Redacția Jurnalul    |    25 Feb 2023   •   06:40
Cât câștigă un dentist în România? Iată suma incredibilă!
Sursa foto: Hepta

Un medic dentist poate câştiga şi 10.000 de euro pe lună în România, media pe acest sector fiind de circa 3.500 euro pe lună. Salariile ar putea creşte cu 40% în următorii 5 ani.

Salariul brut, înainte de taxe şi fără bonusuri, al unui medic dentist variază în România între 140.000 lei pe an (12.000 lei pe lună) pe o poziţie entry-level şi poate ajunge şi la peste 250.000 lei pe an (peste 20.000 lei pe lună) pentru una de senior, cu peste 8 ani de experienţă, potrivit datelor platformei SalaryExpert.com, citate de Ziarul Financiar.

Trendurile din piaţa dentară, numărul tot mai ridicat al cererii de specialişti, dar şi creşterea numărului de pacienţi care au nevoie de tratamente specializate ar putea face ca veniturile medicilor stomatologi să crească cu aproximativ 40% în următorii 5 ani.

Veniturile obţinute de medicii specializaţi depăşesc însă media naţională.

„Avem medici colaboratori care pot câştiga şi până la 10.000 de euro într-o lună. Sunt cadre medicale specializate în chirurgie dentară, ortodonţie, protetică sau paradontologie. Medicii specialişti din clinicile noastre lucrează în regim de colaborare, au un program normal de lucru - de 6-8 ore, dar avem şi cadre medicale care lucrează part-time. Media veniturilor unui medic dentist în clinicile noastre se ridică la circa 5.000 de euro pe lună”, a declarat Dr. Cristina Obreja, medic stomatolog certificat în utilizarea tehnologiilor cu laser şi cofondator Life Dental Spa.

În Life Dental Spa lucrează în prezent 80 de medici, media de vârstă fiind de 30-35 ani.

Potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie, în care este evaluat topul ţărilor în funcţie de cheltuielile în domeniul medical, Statele Unite, Belgia şi Danemarca sunt ţările cu cele mai mari salarii pentru medicii dentişti la nivel global. Opt din cele 10 ţări din top se află, însă, în Europa.

Comparativ, în SUA salariul mediu brut al unui medic dentist se ridică la echivalentul a peste 200.000 de euro pe an, al unuia din Belgia la 169.000 de euro pe an, în timp ce al unui medic dentist din Danemarca câştigă 165.000 euro pe an.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: salariu dentist romania