x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Schimbări importante pe piața muncii. Salariul obligatoriu în anunțurile de angajare

Schimbări importante pe piața muncii. Salariul obligatoriu în anunțurile de angajare

de Redacția Jurnalul    |    25 Mar 2024   •   16:00
Schimbări importante pe piața muncii. Salariul obligatoriu în anunțurile de angajare

Companiile de pe piața românească vor trebui să specifice salariile în anunțurile de angajare, potrivit unei directive UE.

Expresiile precum "salariu motivant" nu vor mai fi permise. Schimbarea va fi aplicată în termne de 2 ani pentru a ajusta grila salarială și a se conforma noilor reglementări europene.

Potrivit datelor unei mari platforme de recrutare din țară, peste 40% din anunțurile de angajare afișează salariul în prezent. Aproape o treime din cele peste 25.000 de oferte disponibile pe această platformă asigură transparența, cu accent pe domenii precum HoReCa, turism sau transporturi. Dar salariile sunt specificate și în domenii, precum IT, PR sau call-center.

Angajatorii trebuie să stabilească criterii clare și obiective pentru stabilirea salariilor. Însă Codul Muncii din România încurajează confidențialitatea salariilor, transparența devine un element esențial în atragerea candidaților potriviți și în asigurarea unei competiții corecte pe piața muncii.

Se așteaptă ca numărul joburilor cu salariul la vedere să crească în următorii ani, pe măsură ce companiile se adaptează la noile reglementări europene. Legislația europeană impune și egalitatea salarială între sexe, asigurând că bărbații și femeile care ocupă aceleași poziții vor fi plătiți la fel, potrivit observatornews.ro.

×
Subiecte în articol: piata muncii angajare salariu