x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Şofer de taxi privat

Şofer de taxi privat

23 Apr 2009   •   00:00

ANOFM îi avertizează pe doritorii unui loc de muncă în Marea Britanie să fie atenţi la posturile de "şofer de taxi în regim privat" (private hire drivers).



Unele companii britanice le promit românilor venituri medii de 800 GBP săptămânal, însă acestea sunt mult mai mici în realitate. "Costurile pe care lucrătorii trebuie să le suporte sunt ridicate, iar condiţiile de cazare pe care le oferă compania sunt inadecvate", anunţă pagina web a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, preluând informaţii ale Ataşatului pe probleme de muncă şi sociale din cadrul Ambasadei României la Londra.

Ca urmare a restricţiilor pe piaţa muncii pentru cetăţenii români şi bulgari, au încheiat contracte de prestări servicii cu compania britanică, dobândind în acest fel statutul de lucrător pe cont propriu (self-employed). Cu acest statut, şoferii vor suporta costul închirierii maşinilor, asigurărilor, combustibililor şi contravaloarea amenzilor de circulaţie primite, asigurările sociale şi impozitul pe venit.

×